Türkiye'de ilk nüz nakli yapıldı

 Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne öğle saatlerinde eşi Gökay Kahveci ile el ele gelen Leyla Kahveci, Uğur Acar'ı odasında ziyaret etti. Acar'ın odasında bir süre kalan Leyla Kahveci daha sonra Akdeniz Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi zi

Türkiye'de ilk nüz nakli yapıldı

 

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne öğle saatlerinde eşi Gökay Kahveci ile el ele gelen Leyla Kahveci, Uğur Acar'ı odasında ziyaret etti. Acar'ın odasında bir süre kalan Leyla Kahveci daha sonra Akdeniz Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi ziyaret etti. Ziyaret sonrası hastane bahçesinde Leyla Kahveci, eşi Gökay Kahveci ve AÜ Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, bir basın açıklaması yaptı. Yrd.Doç.Dr. Özlenen Özkan, Uğur Acar ile verici ailesini bugün öğle saatlerinde karşılaştırdıklarını ve çok mutlu bir ortam yaşadıklarını söyleyerek sözü Leyla Kahveci'ye bıraktı.

ÇOK YAKIŞIKLI

 Odada yaklaşık 10 dakika kaldıklarını söyleyen Leyla Kahveci, "İçeri girdiğimde şaşırdım. Uğur'un yüzü aşırı derecede babama benziyordu. Odaya girdim öylesine baktım babam gibiydi" dedi. Uğur Acar'ı gayet sağlıklı gördüğünü belirten Kahveci, şöyle konuştu: "Zaten Uğur bundan sonra bizim yanımızdan ayrılmayacağı sözünü verdi. Bundan sonra hep beraber olacağımızı söyledi.

Kendisini çok yakışıklı gördüm. Bundan sonra da daha iyi ve daha yakışıklı olacak. İnşallah her şey daha güzel olacak. Ben yüzü yakından inceledim. Çok şaşırdım. Ona şaşkınlıkla bakarken bir anda onun da bana şaşkınlıkla baktığını hissediyordum. Bir anda tokalaştık. Teşekkür etti. Onun duaları artık bizimle. Babam zaten yanımdaydı onu da biliyordum. Bu mutluluk hissi bizi gerçekten sevindirdi. Bu kadar güzel olacağını tahmin etmiyordum. Yüzü beğendim. Biz dimdik ayaktayız. Uğur da bizim yanımızda dimdik ayakta duracak."

 Uğur Acar'ın artık aileden biri olduğunu anlatan Leyla Kahveci, sözlerini şöyle sürdürdü: "İçimizden biri oldu. Benim en favori yakınım. Kendisini bana çok yakın hissettirdi, konuşmaları ve esprileriyle. Artık bizim içimizden çıkmayacak. Benim kardeşim babamdan bir parça olarak yanımızda olacak. Babam ölmedi. Hâla yanımda onu hissedebiliyorum. Böyle bir şeye vesile olması çok güzel bir şey inşallah böyle kalır."

 Leyla Kahveci'nin eşi Gökay Kahveci ise içeride bir hayli espriler yaptıklarını söyleyerek "Hadi maça gidelim dedik hadi gidelim dedi. Ben ise biraz daha iyileş öyle gidelim dedim. O kadar çok hayat kaybediliyor ki herkes aynı özveride bulunsa organ bekleyenlerin sayısı bir hayli azalırdı" dedi.

 Yrd.Doç. Dr. Özlenen Özkan ise Uğur'un sağlık durumu gayet iyi olduğunu ve her şeyin yolunda gittiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: "Süreç böyle devam ederse bir ay içinde taburcu etmeyi düşünüyoruz. Burada bir yerde verici aile sayesinde bulunuyorum. Tekrar sizin huzurunuzda teşekkür ediyorum. Uğur mimikleri oluşmadığı için ifadelerinden belli etmese de sözleri ile mutluluğunu dile getirdi"

BÜYÜK BİR NAKİLDİ

 Yrd.Doç.Dr. Özkan, Atilla Kavdır'ın durumunun da iyiye gittiğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Yakın zamanda yoğun bakımdan çıkmasını planlıyoruz. Bu büyük bir nakildi. Yoğun bakımda uzun kalması normal bir süreç"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler