Türkiye'de herkes aklını başına alsın!

Trabzon’da 2 gün süren “Çalışma hayatında Gelişmeler ve İş sağlığı - İş Güvenliği Eğitim Seminerine” katılan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay önemli açıklamalar yaptı. Atalay işçilerin çalışma hayatı ve güvenliği konusunda “İktidarın, muhalefetin, işver

Türkiye'de herkes aklını başına alsın!

Trabzon’da 2 gün süren “Çalışma hayatında Gelişmeler ve İş sağlığı - İş Güvenliği Eğitim Seminerine” katılan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay önemli açıklamalar yaptı. Atalay işçilerin çalışma hayatı ve güvenliği konusunda “İktidarın, muhalefetin, işverenlerin, sendikaların şapkayı önüne koyması gerekiyor. Türkiye’de herkesin aklını başına alması lazım” dedi.

İşte Atalay’ın açıklamaları:

KÖLELİK DÜZENİNE SON VERİLSİN

“9,5 ay önce göreve başladığımda yönetimle beraber Yatağan işçilerini ziyaret ederek, kömür ve enerji gibi stratejik kamu işletmelerinin özelleştirmesinin bölgeye ve çalışanlara vereceği kayıpların dikkate alınmasını ve özelleştirmenin durdurulması için birlikte mücadele edeceğimizi söyledik. Bunun ardından taşeronluğa dikkat çektik. 15 Şubat 2014 tarihinde Ankara Sıhhiye Meydanı’nda 50 bin kişiyle “Kölelik Düzenine Son” Mitingini gerçekleştirdik. Bu mitingin ana gündemi taşeron sistemine, maden işkolundaki sıkıntılara ve Yatağan Termik Santrallerindeki özelleştirmeye dikkat çekmekti. En son İstanbul Kadıköy meydanında 80 bin kişinin katıldığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamasında bu sorunlara değindik.

BÜTÜN MÜCADELEMİZ DAHA YAŞANABİLİR BİR TÜRKİYE İÇİN

Göreve geldiğimden beri yaklaşık 9,5 ay içerisinde 30’un üzerinde ilde 52 konuşma yaptım. Gündemde olan madenleri, taşeronluk sistemini, kadınların, çocukların sıkıntılarını bu alanlarda dile getirdim.

Ayın 11’inde Cenevre’de ILO Kongresi’nde Yatağan’daki sorunlara da vurgu yapıp, Türkiye’deki çalışma hayatındaki sorunları, Türkiye adına, örgütlerimiz adına dile getirdim. TÜRK-İŞ’i sağ salim limana yanaştırmak için değişimler yapıyoruz. İşçiler adına daha çok demokrasi özgürlüğü talep etmek zorundayız. Ortadoğu’yu, Suriye’yi her gün görüyoruz. İktidarın, muhalefetin, işverenlerin, sendikaların şapkayı önüne koyması gerekiyor. Türkiye’de herkesin aklını başına alması lazım”

SEMİNERE KİMLER KATILDI

Türk-iş Konfederasyonu 2014 yılı Eğitim faaliyetleri çerçevesinde, gerçekleşen “Çalışma hayatında Gelişmeler  ve İş sağlığı - İş Güvenliği Eğitim Semineri” Seminere Türk-iş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat ile birlikte Türk-İş Trabzon Temsilcisi Hasan Basri Hatipoğlu Trabzon’da yapılacak seminere Trabzon’da Türk-iş Konfederasyonuna bağlı sendikalardan Yol-iş sendikası 1’nolu Şube Başkanlığı, Yol-iş Sendikası 2’nolu Şube Başkanlığı, Tes-iş Sendikası Şube Başkanlığı, Basısen Şube Başkanlığı, Belediye İş Sendikası Şube Başkanlığı, Sağlık-iş Şube Başkanlığı, Koop-iş Sendikası Şube Başkanlığı, Tarım-iş  Sendikası İşyeri Baş temsilciliği, Tes -Koop-iş İşyeri Baş temsilciliği,Haber-iş İşyeri Baş temsilciliği, Maden-iş İşyeri Baş temsilciliği, Yönetim, Denetim, Disiplin kurullarından ve işyeri Baş temsilci, İş sağlığı – İş güvenliği  kurullarında görev alan üyeler katıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem