Türkiye'de en temiz hava bu illerde

Yapılan çalışmalarla hava kirliliğine bağlı yaşanacak sorunlar azaltılıyor, akciğer kanseri riski düşürülüyor ve tedavi için harcanan milyonlar ülkemizde kalıyor.Türkiye’de hava kalitesini izlemek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kurduğu istasyo

Türkiye'de en temiz hava bu illerde

Yapılan çalışmalarla hava kirliliğine bağlı yaşanacak sorunlar azaltılıyor, akciğer kanseri riski düşürülüyor ve tedavi için harcanan milyonlar ülkemizde kalıyor.

Türkiye’de hava kalitesini izlemek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kurduğu istasyon sayısı 2007 yılında 112iken 2013 yılı itibari ile 165’ye çıkarıldı. Bakanlık bu sayıyı yıl sonunda 190'a çıkarmayı hedefliyor.

Bu çerçevede Bakanlığın yaptığı ölçümlere göre hava kalitesi istatistikleri açıklandı.

EN TEMİZ ÇANAKKALE VE MALATYA

Bakanlığın yaptığı ölçümlere göre 2012 yılı değerlendirmelerine göre hava kalitesinin en iyi oyduğu iller Çanakkale ve Malatya oldu.

Verilere göre 2012 yılı hava kalitesi bültenine göre en düşük Partiküler Madde (PM10) ortalaması Çanakkale istasyonunda, Kükürtdioksit (SO2) ortalaması ise Malatya istasyonunda ölçüldü.

21 İLDE HAVA KALİTESİ İYİ

Ayrıca yapılan ölçümlerde Aksaray, Amasya, Artvin, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Burdur, Erzincan, Giresun, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Rize, Sinop, Tunceli, Uşak, Yalova illerinde ise kirlilik potansiyelinin düşük olduğu, diğer bir anlatımla hava kalitesinin iyi olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem