“Türkiye’de devlet krizi yaşanıyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de devlet krizi yaşanıyor. Bu süreçte nasıl olumlu bir tablo çizebiliriz? Hep birlikte demokrasiyi güçlendirmek için mücadele etmeliyiz” dedi.Florya’da bir grup gazeteciyle yemekte bir araya gelen Cumhuriyet

“Türkiye’de devlet krizi yaşanıyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de devlet krizi yaşanıyor. Bu süreçte nasıl olumlu bir tablo çizebiliriz? Hep birlikte demokrasiyi güçlendirmek için mücadele etmeliyiz” dedi.

Florya’da bir grup gazeteciyle yemekte bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çıkışta soruları yanıtladı.

Toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Gündemimizde her şey vardı. Yolsuzluklar vardı, rüşvet vardı. Her konuda düşüncelerimiz aktardık çünkü demokrasi sadece ana muhalefet partisinin sorunu değil, hepimizin sorunu. Güçler aylığı yok ediliyor, yargıçlar siyasi partinin arka bahçesine dönüştürülüyorsa toplu mücadele gerekiyor. Sivil toplum kuruluşları, üniversiteler hep birlikte demokrasiyi savunmalıyız” ifadelerini kullandı.

CEMİL ÇİÇEK’İN AÇIKLAMALARI

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in açıklamalarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Eğer bir ülkede TBMM Başkanı ‘Anayasa’nın 138. maddesi çökmüştür’ diyorsa ben nasıl olumlu bir tablo ortaya koyabilirim? Türkiye’de devlet krizi yaşanıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu yapıldı. Bu operasyonun engellenmesi gündemde. Savcılar görevden alınıyor. Polisler görevden alınıyor. Bu süreçte nasıl olumlu bir tablo çizebiliriz? Hep birlikte demokrasiyi güçlendirmek için mücadele etmeliyiz. Ben ana muhalefet partisi lideri olarak üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum. Sorun ülkenin ortak sorunu. Çocuklarımıza karşı sorumluluklarımız var. Hepimiz bu sorumlulukların bilincinde olarak çalışmalıyız” diye konuştu.

HSYK DÜZENLEMESİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) modeli önerisi ile ilgili olarak da şunları söyledi:

“Bir yargıcın yakasında partinin rozeti olmaz. Yargıç tarafsız ve bağımsız olmalıdır. RTÜK’de görev yapanlar siyasi parti kontenjanlarından seçiliyor. Yargıç bağımsız olmalı, tarafsız olmalı. Bu hukukun evrensel kuraldır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem