Türkiye'de bir ilk,açılışı Başbakan yapacak

Türkiye'nin ilk ve tek Afet Eğitim Merkezi'nin açılışı yarın Bursa'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle yapılacak. Japonya'daki benzerleri ile aynı teknolojik seviyeye sahip olan merkezde; deprem, sel, yangın ve fırtına gibi 12 afet dur

Türkiye'de bir ilk,açılışı Başbakan yapacak
Türkiye'nin ilk ve tek Afet Eğitim Merkezi'nin açılışı yarın Bursa'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle yapılacak.
 
Japonya'daki benzerleri ile aynı teknolojik seviyeye sahip olan merkezde; deprem, sel, yangın ve fırtına gibi 12 afet durumuyla ilgili simülasyonlar yer alıyor.
 
Yarın 17 Ağustos 1999'daki büyük depremin yıldönümü. Başbakan Erdoğan, büyük depremin yıldönümünde, deprem konusunda mesaj vermek için Bursa'da iki törene katılacak. Erdoğan, 16.00'da kentsel dönüşüm ile ilgili törende bulunacak. Erdoğan, saat 17.30'da da, Türkiye'nin ilk ve tek Afet Eğitim Merkezi'nin açılış törenine katılacak. Törende; Başbakan'a, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ile Beşir Atalay da eşlik edecek. AFAD uzmanları, afet merkezi konusunda, "Türkiye'de bir ilk. Japonya seviyesinde hatta ordakilerden bile bazı açılardan daha önde bir teknoloji seviyesine sahip" değerlendirmesinde bulundu.
 
Japonya'dan örnek alındı
Afet Eğitim Merkezi, Bursa'da toplam 6 bin 200 metrekare kapalı alan üzerinde kuruldu. Kapalı alan içinde 12 farklı simülasyon ve eğitim bölümü yer alıyor. Merkez, 15 milyon liraya malodu. Merkez; Japonya'daki örneklerinden modellenerek Japon bir partner firma ile daha önce yaşanmış depremlerdeki yıkıntılar da gözlemlenerek inşa edildi.
 
Eğitim merkezinde; deprem simülatörü, yangın söndürme simülasyonu, 5D deprem eğitim filmi, enkaz koridoru, fırtına simülasyonu, heyelan - sel simülasyonu, duman kaçış simülasyonu, otel kaçış simülasyonu, karbon monoksit zehirlenmesi ve ilk yardım eğitim alanının yanı sıra kütüphane bilgilendirme salonu, seminer ve eğitim salonu, engelliler ve yaşlılar için sanal sınıflar bulunuyor.
 
Afet Eğitim Merkezi; Bursa Valiliği, İl Özel İdaresi tarafından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) desteği ile yapıldı. Binanın bütün elektronik projeleri ise Türk Güvencem Firması tarafından yapıldı. Başbakan Erdoğan'ın yarın tören sırasında deprem ve yangın gibi canlandırma bölümlerinde incelemede bulunması, afet anlarını simülasyon odalarında yaşaması bekleniyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem