"Türkiye yüzde yüz haklıdır"

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Türkiye'nin suçlanmasının temel verilere, değerlendirmelere, gerçeklere aykırı olduğunun en açık şekilde görüleceğini belirterek, "Türkiye yüzde yüz hakli pozisyondadır. Şu anda önceliğimiz pilotlarımızın akıb

"Türkiye yüzde yüz haklıdır"

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Türkiye'nin suçlanmasının temel verilere, değerlendirmelere, gerçeklere aykırı olduğunun en açık şekilde görüleceğini belirterek, "Türkiye yüzde yüz hakli pozisyondadır. Şu anda önceliğimiz pilotlarımızın akıbetinin belirlenmesidir" dedi.

 

AK Parti Genel Başkanı Ömer Çelik sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yayımladığı mesajında, "Suriye'de savaş uçağımızın düşürülmesi konusunda bazı Türk gazetecilerin 'Türkiye suçlu' anlamana gelecek yorum yapmaları utanç verici" dedi.

 

Türkiye'nin kayıp pilotları arama-kurtarma çalışmalarını önceleyen bir faaliyet içerisinde olduğunu belirten Çelik, "Bunu 'sessizlik' gibi sunup, ardından bunu Türkiye'nin suçlu olduğu seklinde yorumlamak, olabilecek en akıl dışı yorumlardır. Türkiye kayıp pilotlarımızın akıbetinin belirlenmesini öncelik olarak ele almaktadır. Böyle bir olayda sağduyuyu, aklı, vicdani bir kenara bırakarak Suriye'yi haklı bulmak hem objektif verilere aykırı, hem de su sıcak ortamda yapılabilecek en ağır provokasyondur" ifadelerini kullandı.

 

"Hem objektif veriler Türkiye'nin yüzde yüz haklı olduğunu gösterecektir, hem de bu verilere sahip olmayanlar bile Türkiye'nin uçağının, katil bir rejim tarafından düşürülmesi karşısında makul bir yorum yapabilecek durumdadırlar" diyen Çelik, mesajında şunları kaydetti:

 

"Türkiye'nin suçlanmasının temel verilere, değerlendirmelere, gerçeklere aykırı olduğu en açık şekilde görülecektir. Türkiye yüzde yüz haklı pozisyondadır. Şu anda önceliğimiz pilotlarımızın akıbetinin belirlenmesidir. Başbakanımız olayın gelişimi eldeki verileri paylaşmak üzere Meclis'te grubu bulunan siyasi parti liderlerini yarın görüşmek için davet etti. Elde edilen veriler ve ulaşılan sonuçlar, siyasi parti liderlerinden başlanarak, kamuoyu ile paylaşılacak. Hiç kimse kuşku duymasın. Türkiye'nin net ve kapsamlı bir yol haritası var."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler