Türkiye yetkililerle sürekli temas halinde

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, Irak'ta Başbakan Nuri el-Maliki karşıtı Milletvekili Ahmed el-Alvani'nin Ramadi'deki evine yapılan kanlı baskınla gözaltına alınması ve ardından çıkan çatışmada Alvani'nin kardeşi ile 5 korumasının öldürülmesiy

Türkiye yetkililerle sürekli temas halinde

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, Irak'ta Başbakan Nuri el-Maliki karşıtı Milletvekili Ahmed el-Alvani'nin Ramadi'deki evine yapılan kanlı baskınla gözaltına alınması ve ardından çıkan çatışmada Alvani'nin kardeşi ile 5 korumasının öldürülmesiyle başlayan ve bölgede sokağa çıkma yasağının ilan edilmesine neden olan olayları hatırlattı.

Ramadi kentinin kanalizasyon işlerini yürüten Pikaron adlı firmada görevli 75 Türk ve yanlarında bulunan 10 Iraklı'nın sokağa çıkma yasağı nedeniyle işyerleri ve bulundukları bölgeden ayrılamadığını ifade eden Gümrükçü, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı'nın konuyla ilgili olarak el-Enbar valisi dahil tüm yetkililerle ve firma temsilcileriyle temas halinde olduğunu vurguladı.

Firmanın tahliye talebinin de olmadığını belirten Gümrükçü, konuya ilişkin yapılan "kurtarılamıyorlar", "mahsur kaldılar" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Firmanın sahibi Selami Onur ile de görüştüklerini ve Onur'un kendisine şu aşamada tahliye taleplerinin olmadığını, gelişmelere göre karar vereceklerini söylediğini aktaran Büyükelçi, talep gelmesi halinde Türklerin bölgeden güvenli şekilde çıkarılması için Irak makamları ve yerel yöneticilerle gerekli çalışmaların yapılacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler