Türkiye ve Rusya referans alacak!

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, AB ve Avrupalı komşularının katılımıyla Brüksel'de düzenlenen nükleer stres testi üst düzey toplantısında Türkiye ve Rusya ile birlikte Ermenistan, Ukrayna, Belarus, Hırvatistan ve İsviçre'nin AB ile benzer stres test

Türkiye ve Rusya referans alacak!

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, AB ve Avrupalı komşularının katılımıyla Brüksel'de düzenlenen nükleer stres testi üst düzey toplantısında Türkiye ve Rusya ile birlikte Ermenistan, Ukrayna, Belarus, Hırvatistan ve İsviçre'nin AB ile benzer stres testleri gerçekleştirmek konusunda uzlaştığı belirtildi. Açıklamada, sözkonusu ülkelerin mevcut ve planlanan nükleer santrallerini yeniden gözden geçirerek AB tarafından geliştirilen nükleer stres testini referans alacağı kaydedildi. AB ve komşuları ayrıca nükleer testlerin şeffaf olması ve bir ülkedeki test sonuçlarının diğer ülkelerin uzmanlarınca da değerlendirilmesi konusunda uzlaştı. AB Enerji Komiseri Günther Oettinger, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Nükleer güvenlik bölünemez. AB ve Avrupalı komşuları olarak hep birlikte ileriye doğru büyük bir adım attık" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem