Türkiye ve ABD anlaştı iddiası

Türkiye'nin PKK'ya karşı kullanılmak üzere ABD'den istediği insansız hava taşıtı Predator'lar konusunda iki ülke arasında anlaşmaya varıldığı iddia edildi.CNN Türk'ün haberine göre  Başbakan Erdoğan ile Barack Obama arasındaki görüşmenin en somut sonucu o

Türkiye ve ABD anlaştı iddiası

Türkiye'nin PKK'ya karşı kullanılmak üzere ABD'den istediği insansız hava taşıtı Predator'lar konusunda iki ülke arasında anlaşmaya varıldığı iddia edildi.

CNN Türk'ün haberine göre  Başbakan Erdoğan ile Barack Obama arasındaki görüşmenin en somut sonucu ortaya çıktı. ABD'nin Irak'taki insansız hava araçları olan predatorler Irak'tan çekildikten sonra Türkiye'ye getirilecek.

Türkiye ve ABD bu konuda prensipte anlaştı.Predatorler İncirlik'e yerleştirilecek. Türkiye bu predatorlerle birlikte PKK'ya karşı daha fazla istihbarat sağlanacak.

Erdoğan-Obama görüşmesinde Türkiye'nin bir talep listesi vardı. Türkiye, ABD'den silahsız predatorler istedi. ABD yönetimi bunu şu anda değerlendiriyor. Türkiye ayrıca ABD'den kobra tipi helikopterler de istedi.

İsrail'in Türkiye'ye sattığı 6 insansız hava taşıtını anlaşmalara aykırı olarak teslim etmemesi üzerine harekete geçen Ankara'nın, Aralık ayında tamamen Irak'tan çekilecek olan ABD'den bölgedeki Predator'larını istediği gündeme gelmişti.

Washington Post gazetesi, Craig Whitlock imzası ile yayımladığı geniş haberinde “Obama Yönetimi, Türkiye’nin, Kuzey Irak’ta terör ile mücadele operasyonları için Predator insansız hava araçları filosunun Türkiye’ye konuşlandırılması talebini inceliyor. Bu yöndeki bir karar, bir diplomatik ittifakı güçlendirebilir ama ABD’yi bölgesel bir ihtilafın içine daha da sürükler” diye yazmıştı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem