Türkiye nereye gidiyor...

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen), Haziran ayında açlık sınırının 895 lira 47 kuruş, yoksulluk sınırının ise 2 bin 522 lira 57 kuruş olduğunu bildirdi. Bem-Bir-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu v

Türkiye nereye gidiyor...

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen), Haziran ayında açlık sınırının 895 lira 47 kuruş, yoksulluk sınırının ise 2 bin 522 lira 57 kuruş olduğunu bildirdi.

Bem-Bir-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu verileri baz alınarak, bu yılın Haziran ayı asgari gıda harcaması (açlık sınırı) ve asgari geçim haddi (yoksulluk sınırı) rakamlarının hesaplandığı belirtildi. Buna göre, bu yılın Haziran ayında açlık sınırının 895 lira 47 kuruş, yoksulluk sınırının ise 2 bin 522 lira 57 kuruş olarak belirlendiği ifade edildi.

Enflasyonun, haziranda gıda fiyatlarındaki yüzde 6,4'lük gerilemenin etkisiyle tarihin en büyük düşüşünü yaşadığına işaret edilerek, geçen ay Tüketici Fiyatları Endeksinde (TÜFE) yüzde 1,43'lük rekor düşüş olduğu ve Üretici Fiyatları Endeksinin (ÜFE) yüzde 0,01 arttığı vurgulandı. Haziran itibarıyla yıllık enflasyonun TÜFE'de yüzde 6,24, ÜFE'de ise yüzde 10,19 olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Haziran ayında endekste yer alan gruplardan eğlence ve kültürde yüzde 1,19, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 1,07, haberleşmede yüzde 0,71, giyim ve ayakkabıda yüzde 0,64, ev eşyasında yüzde 0,55, lokanta ve otellerde yüzde 0,48, ulaştırmada yüzde 0,32, konutta yüzde 0,24, sağlıkta yüzde 0,04 artış, gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde -6,40 düşüş yaşandı. Alkollü içecekler ve tütün grubunda değişim gözlenmedi. Ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış yüzde 1,41 ile eğitim grubunda gerçekleşti.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler