Türkiye mobil iletişim kapsamına giriyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım bu hamle ile Türkiye'nin yerleşim yerlerinin tamamını mobil kapsama alanı içine alan ilk ve tek ülke olacağını söyledi. Binali Yıldırım, Türkiye'de mobil kapsama oranının nüfus bakımından yüzde 99

Türkiye mobil iletişim kapsamına giriyor
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım bu hamle ile Türkiye'nin yerleşim yerlerinin tamamını mobil kapsama alanı içine alan ilk ve tek ülke olacağını söyledi.
 
Binali Yıldırım, Türkiye'de mobil kapsama oranının nüfus bakımından yüzde 99'un üzerinde olduğunu ifade etti.
 
Yıldırım, coğrafi zorluklar ve yüksek altyapı maliyeti sebebiyle mobil kapsaması bulunmayan köylere de, tüm masrafları Evrensel Hizmet Fonu'ndan karşılanmak üzere hizmet götürüleceğini söyledi.
 
Bu çerçevede, Temmuz ayı sonunda GSM hizmeti olmayan 10 köyün daha 'cep'ten 'Alo' diyebileceğini açıklayan Binali Yıldırım, "18 ay içinde de tüm Türkiye kapsama alanı içine alınacak. Böylece Türkiye, yerleşim yerlerinin tamamını mobil kapsama alanı içine alan ilk ve tek ülke olacak" dedi.
 
Süperstar'dan sıradışı pozlarİnanılmaz plan !Sanko Forex PanoBlent Arınç'ın oğluyla ilgili şok iddia !Çatıya çıkıp halay çektiler !Son 5 seçim anketiİşte hükümetin İmralı paketi !iş canavarıFotoğrafçıya Gezi Parkı cezası !Bozdağ'dan seçim barajı açıklaması''Bana da 3 defa tecavüz ettiler !''''Eşek hoşaftan ne anlar''''Dosta düşmana selam olsun''Kulüpler Birliği toplantısında kavga!Aldatılan kadın tazminatı
 
Çalışmanın Avrupa'da bir ilk olma özelliği taşıdığını da belirten Yıldırım, "Türkiye'deki sayısal uçurumu tümüyle ortadan kaldırmış olacağız" diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem