Türkiye kökenli milletvekili adayına ırkçı saldırı

Almanya'da yarın yapılacak genel seçimlerde Sol Partiden  milletvekili adayı olan Hakan Taş'ın evinin kapısına ırkçı içerikli yazılar  yazıldı.Berlin Eyalet Meclisi Üyesi de olan Taş, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, bugün seçim kampanyası çalışmaları i

Türkiye kökenli milletvekili adayına ırkçı saldırı

Almanya'da yarın yapılacak genel seçimlerde Sol Partiden  milletvekili adayı olan Hakan Taş'ın evinin kapısına ırkçı içerikli yazılar  yazıldı.

Berlin Eyalet Meclisi Üyesi de olan Taş, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, bugün seçim kampanyası çalışmaları için evden çıkarken  evinin  kapsında ve posta kutusunun üzerinde söz konusu ırkçı içerikli yazılara  rastladığını ifade etti.

Taş, kapıya kimliği belirsiz kişilerin nazi sembollerinden "SS"  işareti, "Yabancılar dışarı" ve "Yakında öleceksin" şeklinde yazıların yer  aldığını, posta kutusunun üzerinde benzer yazıların bulunduğunu kaydetti.

Göçmen kökenlilere karşı bu tür olayların yeni olmadığını ve  milletvekili adaylarına ırkçı mektuplar gönderildiğini hatırlatan Taş, "Ancak bu  boyutta hiç olmadı. Benim özel alanıma girildi" ifadesini kullandı.

Siyasetçilerin icraatlarını gerçekleştirmeleri için güvenli alanları  olması gerektiğini ifade eden Taş, bu tür olaylara karşı önlemlerin alınmasını  istedi.

Aşırı sağcı ve yabancılara karşı yapılan çalışmalarda yer aldığına ve  partisinin içişleri politika sözcülüğünü yaptığına dikkati çeken Taş,  çalışmalarının tepki çekmiş olabileceğini kaydetti.

Bu tür olayların hiçbir kabul edilebilir bir yanı olmadığını belirten  Taş, polise suç duyurusunda bulunduğunu, suçluların bulunmasını ümit ettiğini  sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler