Türkiye, Japonya ile işbirliği yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakan Yardımcısı Shimpei Matsushıta ve beraberindeki heyeti ağırladı.MATSUSHITA: “TÜRKİYE’YE Mİ

Türkiye, Japonya ile işbirliği yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakan Yardımcısı Shimpei Matsushıta ve beraberindeki heyeti ağırladı.

MATSUSHITA: “TÜRKİYE’YE MİNNETTARIZ”
Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakan Yardımcısı Shimpei Matsushıta, ziyaret esnasında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Büyük Japonya Depremi sonrasında Japonya’ya verdiği destekten ötürü minnet duyduklarını ifade ederek “ Bu yıl Mayıs ayında Japonya’yı ziyaret edip gözlemlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar’a teşekkürlerini iletti.

BALTA: “ ŞEHİRCİLİK ALANINDA İŞ BİRLİĞİ YAPACAĞIZ”
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “2011 yılı içersinde çeşitli aylarda meydana gelen Japonya ve Van Depremleri’nin iki ülke arasındaki dostluk bağlarını çok güçlendirmiştir. İki ülke arasında Şehircilik alanında felaket önleme işbirliği konusunda görüşülmesi ve İki ülkenin şehircilik alanında felaket önleme işbirliğine ilişkin, ilgili çalışanların katılımıyla görüşmeler gerçekleştirilmesi için çalışmalar başlatacağız” dedi.

sel_1530.jpg



ŞEHİRCİLİK ALANINDA FELAKET ÖNLEME İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI
Görüşmeler kapsamında Türkiye ve Japonya’nın Şehircilik alanında felaket önleme işbirliği konusunda birde toplantı gerçekleştirilirken, Japonya Kara, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı’nın bundan sonraki felaket önleme işbirliği süreci, Kamu/Akademi/Sanayi kuruluşlarının birlikte hareket etmesi suretiyle iki ülkenin tekniği, çözüm ve ihtiyaçları ile ilgili konularının paylaşılması için "Felaket Önleme İşbirliği Görüşmeleri" Japonya ile Türkiye arasındaki "Felaket Önleme İşbirliği Görüşmeleri" çerçevesine yönelik önerilerin sunulması, Şehircilik alanında felaket önleme işbirliği konusunda görüşülmesi, İki ülkenin şehircilik alanında felaket önleme işbirliğine ilişkin, ilgili çalışanların katılımıyla görüşmeler gerçekleştirilmesi için yer belirlenmesi konuları ele alındı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem