Türkiye-İran ekonomi işbirliği semineri

İran ve Türkiye arasındaki iktisadi imkanlardan en iyi şekilde yararlanmak ve her iki ülkenin genç nüfusuna girişimcilik konusunda bilgi vermek amacıyla, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) “Türkiye-İran Ekonomi İşbirliği Semineri” düzenlendi.OMÜ

Türkiye-İran ekonomi işbirliği semineri

İran ve Türkiye arasındaki iktisadi imkanlardan en iyi şekilde yararlanmak ve her iki ülkenin genç nüfusuna girişimcilik konusunda bilgi vermek amacıyla, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) “Türkiye-İran Ekonomi İşbirliği Semineri” düzenlendi.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde seminere; OMÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Öğrenci Konseyi Akademik Danışman Vekili Yrd. Doç Dr. Salih Kesgin, Tahran Üniversitesi Girisimcilik Fakültesi Dekanı Dr. Mohammad Reza Zali, Dekan Yardımcıları Prof. Dr Yadollah Farsi, Dr. Behrouz Zarei ve Dr. S. Reza Hejazi, Öğretim Üyeleri Dr. GHanbar Elyasi, Dr. Babak Ziyae, Phd Asistanları Aidin Salamzadeh, Yasar Salamzadeh ve öğrenciler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç Dr. Salih Kesgin, “Türkiye ile İran’ın ikili ilişkilerinde, özellikle son yıllarda olumlu yönde gelişme kaydedildiği görülmektedir. İkili siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konular iki ülke ilişkilerinde sürekli gündemde olan ve ele alınan konulardır. Bu çerçevede; kültür haftaları, film haftaları gibi karşılıklı olarak gerçekleştirilen faaliyetlerle iki ülke halkının yakınlaşmaları amaçlanmakta, üniversiteler, müzeler, kütüphaneler ve sivil toplum örgütleri arasında geliştirilen ilişkilerle de iki toplum arasında daha sağlam temeller oluşturulmaya gayret edilmektedir. Bu kapsamda düzenlenen girişimcilik kavramı eksenindeki toplantının iki ülke ilişkileri açısından önem arz etmektedir” dedi.

Konuşmanın ardından, Tahran Üniversitesi Girişimcilik Fakültesi Dekanı Dr. Mohammad Reza Zali seminer verdi. Toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından da katılımcılara teşekkür plaketi verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler