Türkiye için kritik savunma toplantısı

 Türkiye'nin, yaklaşık altı yıldır gündemde olan uzun menzilli hava ve füze savunma sistemini alacağı firmanın seçilmesi bekleniyor. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile diğer ilgililerin katıldığı  Savunma Sanayi Müste

Türkiye için kritik savunma toplantısı

 

Türkiye'nin, yaklaşık altı yıldır gündemde olan uzun menzilli hava ve füze savunma sistemini alacağı firmanın seçilmesi bekleniyor.
 
Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile diğer ilgililerin katıldığı  Savunma Sanayi Müsteşarlığı'ndaki toplantıda; Türkiye'nin, yaklaşık altı yıldır gündemde olan Patriot tipi uzun menzilli hava ve füze savunma sistemini alacağı firmanın seçilmesi bekleniyor. Toplantıda ayrıca Uçak Gemisi ihalelerini karara bağlanması bekleniyor.
 
Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemi ihalesi ile Türkiye kendi füze kalkanını kurmaya başlayacak. İhalede ABD'nin Patriot, Rusya'nın S-400, Çin'in FD-2000 ve Fransa-İtalya ortaklığının Eurosam Samp-T modeli yarışıyor. Tamamı 2015 yılında yerleştirilerek füze bataryaları, Türkiye'yi, hava saldırılarından koruyacak. Ayrıca İcra Komitesi toplantısında, Türkiye Deniz Kuvvetleri için uçak gemisi üretecek olan Türk firması da seçilecek.
 
Füze ihalesinde yarışan firmalar ve sistemleri şöyle; ABD'den Raytheon ve Lockheed Martin, Patriot PAC-3, Rusya Federasyonu'ndan Rosoboron Export, Antey 2500, Çin Halk Cumhuriyeti'nden CPMIEC, FD-2000 ve Fransız-İtalyan ortaklığı Eurosam Aster 30 SAMP/T sistemleri ile yarışıyor. Türkiye, 120 km menzilli 12 füze atış ünitesi (yaklaşık 12 batarya) satın alacak. Toplantının sonunda ihaleyi kazanan firmanın açıklanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem