Türkiye desteğe hazır

Türkiye, İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında İran'ın nükleer programı hakkında varılan anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını ve bundan sonraki süreçte üzerine düşebilecek tüm desteği sağlamaya hazır olduğunu bildirdi.Dı

Türkiye desteğe hazır

Türkiye, İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında İran'ın nükleer programı hakkında varılan anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını ve bundan sonraki süreçte üzerine düşebilecek tüm desteği sağlamaya hazır olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cenevre'de yürütülen müzakere sürecinin olumlu sonuç vermesinin memnuniyetle karşılandığı belirtilerek, "İran ve P5+1 ülkelerini sürece yönelik yapıcı gayretleri nedeniyle tebrik ediyoruz" denildi.

Açıklamada, İran ve 5+1 arasında varılan mutabakat, İran'ın nükleer programı konusunda 2010 Tahran Deklarasyonu'ndan bu yana yaşanan ilk somut olumlu gelişme olarak nitelenirken, anlaşmanın sürecin henüz başlangıcını ve kısa vadeli güven arttırıcı önlemler bölümünü oluşturduğu dile getirildi.

Tarafları süreci daha ileriye götürmeyi hedefleyen yapıcı yaklaşımlara devam etmeye çağıran açıklama, şöyle devam etti:

"Temennimiz, varılan aşamada tarafların mutabık kalınan adımları atmaları, böylece konunun diplomasi yoluyla ve tüm kesimleri tatmin edecek kalıcı bir çözüme kavuşturulmasıdır. Soruna çözüm bulunması için diplomatik sürecin canlı tutulması amacıyla bugüne kadar her türlü çabayı harcamış olan Türkiye, bu süreçte de üzerine düşebilecek tüm desteği sağlamaya hazırdır. Türkiye, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşmasından (NPT) kaynaklanan ve bu çerçevede öngörülen yükümlülüklerin yerine getirilmesi karşılığında nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanılması hakkını savunmaya devam etmektedir. Ülkemiz ayrıca, Ortadoğu'nun tüm kitle imha silahlarından arındırılması yolundaki gayretlere yönelik desteğini sürdürecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem