''Türkiye çok önemli ortak''

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, "Türkiye'nin dış politikada çok önemli bir ortak olduğunu" söyledi.Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi'nde konuşan Ashton, Batı Balkanlar'ın AB'ye yakınlaştırılmasında ve İ

''Türkiye çok önemli ortak''

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, "Türkiye'nin dış politikada çok önemli bir ortak olduğunu" söyledi.

Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi'nde konuşan Ashton, Batı Balkanlar'ın AB'ye yakınlaştırılmasında ve İran'la ilişkilerde Türkiye'nin AB'ye büyük katkı yaptığını vurguladı.

Kiev yönetiminin Rusya'dan gaz fiyatında indirim ve 15 milyar avro kredi sağladığı anlaşmayı da değerlendiren Ashton, bunun Ukrayna'nın Avrupa'yla yakınlaşmasına engel oluşturmayacağını belirtti.

Ashton, Ukrayna hazır olduğunda serbest ticareti de öngören Ortaklık Anlaşması'nı imzalayabileceklerini, bu tekliflerinin hala masada olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem