Türkiye bu mucidi konuşuyor

Vodafone İş Ortağım'ın katkılarıyla düzenlenen yarışmayı "Çelebi" adını verdiği çok az güç ve yakıt ile büyük güç elde eden hareket sistemi ile Elazığlı makine teknikeri Hikmet Koşar kazandı.Hikmet Koşar, Türkiye'nin en büyük girişimcilerinden Ahmet Nazif

Türkiye bu mucidi konuşuyor

Vodafone İş Ortağım'ın katkılarıyla düzenlenen yarışmayı "Çelebi" adını verdiği çok az güç ve yakıt ile büyük güç elde eden hareket sistemi ile Elazığlı makine teknikeri Hikmet Koşar kazandı.

Hikmet Koşar, Türkiye'nin en büyük girişimcilerinden Ahmet Nazif Zorlu, Hüsnü Özyeğin, Ali Sabancı, Gülden Yılmaz, Ömer Kızıl ve Serpil Timuray'dan oluşan jüri ve halk oylaması sonucunda bir birinden iddialı 10 finalist arasında yüzde 65 oy alarak birinci oldu. Koşar, 570 bin Türk Lirası değerinde şirket kurulum, Ar-Ge, yurt dışında ofis kurma ve lojistik desteği alırken, Vodafone İş Ortağım'dan da her yöne tam 1 Milyon dakika konuşma hakkı kazandı. 2011 yılının girişimcisi olan Hikmet Koşar, "Çelebi Türk'ün dünyaya damgası olacak" dedi...

SONSUZ ENERJİ HAYALİ GERÇEK OLUYOR!

Bir Fikrin mi Var yarışmasının ikinciliğini ise jüri oyları sonunda birinci ile aynı oyu almasına karşın SMS oylarıyla yüzde 59 oy oranına ulaşan "Sugücü Pompası"nın yaratıcısı Şahin Bekişoğlu oldu. Bekişoğlu, hiç yakıt kullanmadan akarsu enerjisinden yararlanarak suyu yukarı basan pompa geliştirdi ve hem jürinin gönlünü kazandı hem de halkın. Beşikoğlu, 150 bin TL değerinde ödülün sahibi oldu.

KARŞINIZDA DÜNYANIN EN ZENGİN ADAMI OTURUYOR!

Yarışmanın bir başka iddialı yarışmacısı Kemal Kart, "Sera Gazı Filtreleme" sistemiyle yüzde 56 oy alarak üçüncü oldu. Ali Sabancı'nın "Eğer karbonu parçalayabilirse şu an karşımızda dünyanın en zengin adamı oturuyor." dediği Kemal Kart, 80 bin TL değerinde üçüncülük ödüllerini almaya hak kazandı.

BÜYÜK PATRONLAR JÜRİDEYDİ

Yaklaşık 1 Milyon Türk lirasını bulan ödülüyle girişimlerin yoğun ilgisini toplayan ve elemeleriyle birlikte 13 haftadır NTV'de yayınlanan Bir Fikrin mi Var yarışmasının kazananın belli oldu. Yarışmayı Burcu Esmersoy ve Celal Pir sundu. Finalin jürisinde ülkemizin en önemli girişimlerilerinden Zorlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, Vodafane Türkiye CEO'su Serpil Timuray ve daimi jüri TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Koton Giyim Yönetim Kurulu Eş Başkanı Gülden Yılmaz ve Uludağ İçecek 4. Kuşak Temsilcisi ve Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Kızıl büyük finalin jüri masasındaydı.

İŞTE YILIN GİRİŞİMCİLERİ VE PUANLARI

Finalde yarışan 10 fikir sahibi ve aldıkları puanlar şöyle:

1. HİKMET KOŞAR – ÇELEBİ ...................................65

2. ŞAHİN BEKİŞOĞLU - SUGÜCÜ POMPASI .............59

3. KEMAL KART - SERA GAZI FİLTRELEME......... .........56

4. REŞAN ARLIER - ENGELLİLERE HAYAT....................52

5. BİROL KARACA - REKAT SAYAR SECCADE...............51

6. GÖKHAN YÜCEL - DOKUNARAK MATEMATİK.........49

7. METİN PEHLİVANOĞLU -LAST DROP (Erkeklere Ped)..47

8. GÜRKAN AKARSU - ISITMALI KOLTUK .....................42

9. FAHRİ BENZETİROĞLU/DEVRE KESİCİ PRİZ ..............39

10. ABDULLAH İNCEOĞLU - DÖNER KASA ..........31

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler