Türkiye AB'ye rest çekti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile katıldığı AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından Salihli ilçesinde bir otelde düzenlenen Manisa Teşkilat İçi Eğitim Programı'nda yaptığı konuştu.Bugün dünyada, Türkiye g

Türkiye AB'ye rest çekti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile katıldığı AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından Salihli ilçesinde bir otelde düzenlenen Manisa Teşkilat İçi Eğitim Programı'nda yaptığı konuştu.

Bugün dünyada, Türkiye gündeme gelmeden tartışılabilen bir tek uluslararası meselenin kalmadığını belirterek, ''AB yolumuzu açarsa başımızın üstünde, stratejik hedefimizdir, devam ederiz; açmazsa, onlar yoluna, biz yolumuza. Herkes nereye gidecek göreceğiz'' ifadeleriyle AB'ye rest çekti.

Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Davos dönüşü söylediği ''Artık Türkiye Cumhuriyeti, 'şu ülkeyi kaybedersek' ne olur diye düşünmeyecek, başka ülkeler, 'Türkiye'yi kaybedersek ne oluruz' diye düşünecekler'' cümlesinin, dış politika açısından söylenen en anlamlı ve veciz söz olarak değerlendirdiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem