Türker Ertürk yaşananları anlattı

Haber61.net köşe yazarı ve Trabzonlu Emekli Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk son günlerde ülke gündeminde yer alan konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.Türk Silahlı Kuvvetlerinde yaşanan istifaların ardından 3 gündür devam eden YAŞ

Türker Ertürk yaşananları anlattı

Haber61.net köşe yazarı ve Trabzonlu Emekli Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk son günlerde ülke gündeminde yer alan konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde yaşanan istifaların ardından 3 gündür devam eden YAŞ toplantısındaki kararlar bugün açıklandı. Son günlerde yaşanan istifalar ve yeni komutanların göreve gelmesine ilişkin Emekli Tuğamiral Ertürk çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Öncelikle tutuklu bulunan generalleri ele alan Ertürk, “Şuanda ülkemiz çok zor bir dönemden geçiyor. Bazı komutanlar, bazı amiral ve generaller tutukluluk sürecinin cezaya döndürülmesi nedeniyle YAŞ’ta terfi ettirilme şanslarını daha başından kaybettiler. Bu büyük bir haksızlıktır. İnsanın aklına maalesef bazı kötü şeyler geliyor. Nedir bu, siz YAŞ’ta bazı komutanların tutukluluk sürecini cezalandırma sürecine çevirerek terfi edilme haklarını ellerinden aldınız. Bu olaylar Türk Silahlı kuvvetlerinin normal mecrasında alınmıştır” şeklinde konuştu.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEKİ GÖREV DEĞİŞİMİ HAYIRLI OLSUN

YAŞ kararı ile Türk Silahlı kuvvetlerinde yaşanan görev değişimlerini değerlendiren Ertürk, “YAŞ kararları öncelikle ülkemize ve Türk Silahlı Kuvvetlerine hayırlı olsun. Bu konuda kötü bir yorum yapmam. Evet bazı tercihler yapılmıştır. Başka komutanlar da bu görevlere gelebilirdi. Yine TSK’nın seçtiği görevlilere, Şura’nın getirdiği komutanlara güvenim tamdır. Aklıselim görev yapacaklarına, anayasaya, demokrasiye hukuka ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu ilkelerine, Atatürkçü düşünce sistemlerine yürekten bağlı kalacaklarına şüphem yoktur” dedi.

İSTİFALARLA HERKESE MESAJ VERİLMİŞTİR

İstifalarla ülkeye ve hükümete mesaj verildiğini savunan Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, “İstifalarda iki ayrı mesaj var. Bu mesajlardan birisi ülkemizi idare edenleredir. Yani Türk Silahlı Kuvvetleri zaman içerisinde düşman gibi, hasım gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin en alt seviyeli komutanından en üst seviyeli komutanına kadar hukuksuzca, ellerinde bir delil olmadan yargılama sürecine tabi tutulmuş, ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri komutanları tarafından ülkenin sivil yöneticilerine anlatılmasına rağmen bir çözüm üretilememiştir. Artık komutanlar TSK’nın bu sorunlarını yetkililere anlatamadıklarına inandıktan sonra bunu artık bir muhtırayla bildirmişlerdir. Muhtıra yazılı bir uyarıdır, kötü bir şey değildir. Ne yazık ki bir muhtıra vermişlerdir. Yani hükümete bu sorunları çözmediği için,  artık normal kanalların bir çare vermediğini düşünerek muhtıra vermişlerdir.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ YOK

Maalesef ülkemizde basın özgürlüğü yoktur. Maalesef basınımız komutanların bu uyarısını görmemezlikten gelmeye çalışmıştır. Bu yaşananlara istifa değil diyerek ruhunu küçümsemeye çalışmıştır. Komutanlarımızın veda mektupları yayınlamıştır ancak basınımız bunlara yer vermedi bile. Çok kısıtlı olan basının belli bölümünde bunlar yayınlandı.

TÜRK HALKINA DA BİR MESAJ VAR

Aynı zamanda komutanların istifasının Türk halkına da bir mesajı vardır. Ülkemiz artık raydan çıkmaktadır. Demokrasi yok edilmeye çalışılmaktadır, hukuksuzluk almış başını gitmiştir. Maalesef ülkemiz artık uçurumdan aşağı yuvarlanmak üzeredir. Sadece 4 yılda bir sandık başına giderek temsili demokrasiyi tecelli ettirerek 4 yıl boyunca kafasına esenleri yapmaya çalışmak değildir demokrasi. Ama basınımız bu anormal şeyleri normal şeylermiş gibi yansıttığını hep birlikte görüyoruz. Durum iyi değil ama iyi diye geçinenlerde var tabi ki.

TERÖR AZMIŞ

AK Parti hükümeti bu ülkenin yönetimini devraldığında rahatlıkla söyleyebiliriz ki Türkiye’de terör bitmişti. Bitme noktasına gelmişti. PKK lideri yakalanmış ve yargılanmıştı. Hükümet böyle bir ülkeyi devraldı ve şu an ki duruma bir bakın terör azmış, terörle pazarlık yapılıyor, Habur’da yaşananlar, şuanda yaşananlar…

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde onca yıl aradan sonra Kemal Burkay geldi. Ve konuşma yapacağı yerin arkasındaki Atatürk’ümüzün resminin kamera karesine girmesine tahammül edilemeyen bir zamanda yaşıyoruz. Bunu da Türk halkının takdirine bırakıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem