Türk Umre kafilesine Cidde'de kilitli işkence!

 Türkiye’de yarıyıl tatilini fırsat bilerek umreye giden aralarında eski İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, İstanbul MEM Koordinatör Müdürü Şerafettin Turan ile bürokrat ve işadamının bulunduğu 287 kişi, cumartesi günü dönüş uçağının arızalanması üzer

Türk Umre kafilesine Cidde'de kilitli işkence!

 

Türkiye’de yarıyıl tatilini fırsat bilerek umreye giden aralarında eski İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, İstanbul MEM Koordinatör Müdürü Şerafettin Turan ile bürokrat ve işadamının bulunduğu 287 kişi, cumartesi günü dönüş uçağının arızalanması üzerine Cidde’de saatlerce kapalı bir alanda rehin tutuldu.
 
Yolcuların pasaportuna Cidde Havalimanı’nda el konulurken, hacılar 200 metrekarelik alanda 5 saat aç susuz kilit altında tutuldu.
 
Seccadelere sarınarak ısınmaya çalışan grup içindeki hamile bir kadın bayıldı, getirilen el arabasıyla kilitli alandan çıkarıldı. Yaşadıklarını fotoğraflayan umreciler, “THY yetkilileri, uçağın arızalı olduğu süre içinde bizi bir otelde ağırlayacaklarını söylediler. Ancak öyle olmadı. Bizi Cidde Havalimanı’nda bir alanda yaklaşık 6 saat kilit altında beklettiler. İnsanların montları bavullarda uçakta kaldı.
 
Pasaportlarımız alınmıştı. Klima nedeniyle alan çok soğuktu. Çok üşüdük. Kilitliydik. Kendimizi rehin gibi hissettik. Suçlu gibi adeta cezalandırıldık” diye konuştu. Umreciler, THY’ye 100’er bin TL’lik tazminat davası açacaklarını kaydettiler. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem