Türk uçağı olduğunu bilmiyorduk

 Suriye'den düşürülen Türk jetiyle ilgili yeni bir açıklama geldi. Açıklamada 'Düşürülen uçak askeri keşif amaçlıydı. Türk uçağı olduğunu bilmiyorduk. Türkiye düşmanımız değil. Sadece egemenlik hakkımızı kullandık'  denildi. Suriye Dışişleri Bakanlığı Söz

Türk uçağı olduğunu bilmiyorduk

 

Suriye'den düşürülen Türk jetiyle ilgili yeni bir açıklama geldi. Açıklamada 'Düşürülen uçak askeri keşif amaçlıydı. Türk uçağı olduğunu bilmiyorduk. Türkiye düşmanımız değil. Sadece egemenlik hakkımızı kullandık'  denildi.

 

Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdisi, "Bize göre hava sahamızın içinde meçhul bir şey vardı ve hava savunmamız vurdu. Türk uçağı olduğunu daha sonra anladık" dedi. Makdisi, Suriye'nin egemenlik haklarını savunduğunu belirtti.

 

AKSERİ KEŞİF UÇAĞIYDI

Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, düşürülen Türk uçağının askeri amaçlı olduğu ve keşif için bölgede bulunduğunu de söyledi.

 

Makdisi, Suriye'nin Türkiye'ye bir düşmanlığı olmadığını ancak iki taraf arasında ciddi bir görüş ayrılığı olduğunu belirtti. "Düşürülen uçak askeri keşif uçağıydı. Türk uçağı olduğunu bilmiyorduk, Türkiye düşman değil."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler