Türk Ticaret Kanunu'na ayar!

Yeni Türk Ticaret Kanunu 1 Temmuz 2012’de yürürlüğe girmeden önce kamuoyundan ve iş dünyasından gelen öneriler doğrultusunda kapsamlı değişikliğe uğrayacakAK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Habertürk’ün, yürürlüğe girmesi durumunda uygulanacak c

Türk Ticaret Kanunu'na ayar!

Yeni Türk Ticaret Kanunu 1 Temmuz 2012’de yürürlüğe girmeden önce kamuoyundan ve iş dünyasından gelen öneriler doğrultusunda kapsamlı değişikliğe uğrayacak

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Habertürk’ün, yürürlüğe girmesi durumunda uygulanacak ceza maddelerinin ve diğer bazı hükümlerinin ortaya çıkaracağı sakıncalara dikkat çektiği Türk Ticaret Kanunu’nda (TTK) kapsamlı bir değişiklik yapılacağını söyledi. 

Canikli, yasa geçen yıl ocak ayında çıkartılmasına rağmen yürürlük tarihini 1 Temmuz 2012 olarak belirlediklerine dikkat çekerek, özellikle bu süreyi bıraktıklarını söyledi. Yasayla sistemin tamamen değiştirildiğini vurgulayan Canikli, uygulamada ortaya çıkabilecek muhtelif eksiklik ve aksaklıkların bu süre içerisinde toplumda tartışılmasını amaçladıklarını dile getirdi. İş dünyasından, sivil toplum örgütlerinden, yargıdan ve vatandaşlardan yasaya ilişkin çeşitli görüş ve eleştirilerin kendilerine gelmeye başladığını ifade eden Canikli, haklı, makul taleplerin dikkate alınarak kapsamlı bir değişiklik yapılacağını belirtti.

Bu tür konularda genellikle son anda talepler geldiğine dikkat çeken Canikli, o nedenle tasarı için acele etmeyip talepleri toplamaya devam edeceklerini, ama yasanın yürürlüğe gireceği 1 Temmuz 2012 tarihinden önce de değişiklik yapacaklarını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem