Türk şoförler korku içinde!

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Musul’u işgal etmesi ve bazı Türk tır şoförlerini kaçırması sonrası bölgedeki diğer Türk şoförleri korku içinde çalıştıklarını ama işlerine devam etmek zorunda kaldıklarını belirtti.Irak’ın Musul şehrini işgal eden terör

Türk şoförler korku içinde!

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Musul’u işgal etmesi ve bazı Türk tır şoförlerini kaçırması sonrası bölgedeki diğer Türk şoförleri korku içinde çalıştıklarını ama işlerine devam etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Irak’ın Musul şehrini işgal eden terör örgütü (IŞİD) elemanlarının bazı Türk tır şoförünü kaçırması, bölgedeki diğer Türk sürücüleri korkutuyor. Korktuklarını ama işlerine devam etmek zorunda olduklarını belirten Tır şoförleri, hükümete kendilerine sahip çıkılması yönünde çağrıda bulundu. Meslektaşlarının başına gelen kaçırma olayının, her an kendilerini de beklediğini söyleyen tır şoförleri, başka yapacak işleri olmadığını, ekmek parası kazanmak için bölgede çalışmaya mecbur olduklarını söyledi. Kaçırılan şoför arkadaşlarının bir an önce serbest kalmasını isteyen tır şoförleri, olaydan sonra endişelerinin arttığını dile getirdi.

Ailelerinin Irak’taki gelişmelerden dolayı kendilerini merak ettiğini ifade eden şoförler, IŞİD tarafından kaçırılan arkadaşlarının serbest kalması için, yetkililerin vakit kaybetmeden harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Yoldan gelirken çok korktuklarını aktaran tır sürücüler, her an karşılarına olumsuz bir durumun çıkmasından endişe ettiklerini ifade etti.

Bir otoparkta bekleyişlerini sürdüren sürücüler, geri dönmek için gece yarısını beklediklerini ve güvenli yollardan gitmeye çalışacaklarını söylediler. Yine de üzerlerindeki tedirginliği atamadıklarını belirten şoförlerden bazıları her şeye rağmen işine devam edeceğini belirtirken bazıları ise artık bıktığını ve bu işi bırakacağını söyledi. Bazı şoförler, arkadaşlarına da seslenerek sakın Irak’a gelmeyin uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem