Türk pilotlar serbest bırakıldı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nın birinci günü kaçırılan Türk Hava Yolları (Thy) pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca, 71 günlük tutsaklığın ardından serbest bırakıldı.HAVALİMANI'NA GİTTİLERKaçırılan pilotlardan Murat Akpınar'ın

Türk pilotlar serbest bırakıldı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nın birinci günü kaçırılan Türk Hava Yolları (Thy) pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca, 71 günlük tutsaklığın ardından serbest bırakıldı.

HAVALİMANI'NA GİTTİLER

Kaçırılan pilotlardan Murat Akpınar'ın annesi Suzan Akpınar, İzmir'de avukatlık yapan kardeşi İrfan Medet Akpınar ile kaçırılan diğer pilot Murat Ağca'nın ağabeyi Mesut Ağca İstanbul'a gitmek üzere İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na geldi.

"LÜBNAN'DAKİ GAZETECİLER SÖYLEDİ "

Son derece mutlu olduklarını belirten kaçırılan pilotlardan Murat Akpınar'ın kardeşi İrfan Medet Akpınar, "Şu anda bize kesin bir bilgi gelmedi. Ama Lübnan'daki gazeteci arkadaşlarda bırakıldıklarına dair açıklamalar varmış. Lübnan Devlet Televizyonu'nda böyle bir yayın çıkmış. İnşallah, amacımız tez zamanda ağabeyimize kavuşmak. Özellikle annem çok yıprandı. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Bundan sonrası teferruat. Yaklaşık 74 gün, 75. Güne girmek üzereyiz. 2 aile her zaman birbirimize destek olduk. Kaçırılan diğer pilotumuz Murat Ağca'nın ağabeyi Mesut Bey ile de aynı ilçede görev yapıyoruz. Hep dayanışma içinde olduk. Bu da Türk insanının sıkıntılı durumlarda nasıl kaynaştığının bir göstergesi. Umutla İstanbul'a gidiyoruz. İnşallah bayram bizim için şimdi başlayacak. Çok hızlı şekilde gelişti. Başbakanımız arayınca biz de çok heyecanlandık. Bu akşam saatlerinde kavuşmayı bekliyoruz. Hep birlikte bayram yapacağız." dedi.

"BU BENİM BAYRAMIM"

Kaçırılan pilotlardan Murat Akpınar'ın annesi Suzan Akpınar ise "Şükür, bayramım mutlu günüm. Bu benim bayramım. Çektiğim acıyı anlatamam. Canı yürekten teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. Akpınar ailesi akşam saat 19.50 uçağıyla İstanbul'a hareket edecek.

"TÜRK PİLOTLARI ALMAK ÜZEREYİZ"

Öte yandan Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbil de bir açıklama yaparak "Türk pilotları almak üzereyiz." dedi. Şerbil, Lübnan'da kaçırılan Thy pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın birkaç saat içinde serbest bırakılacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler