"Türk milletine yapılan saldırı"

 MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, Hatay'ın güneybatısında Suriye tarafından Türk askeri uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak, ''Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yapılan, Türk milletine yapılan saldırı herkes tarafından kınanmalı'' dedi. Niksar Belediye

"Türk milletine yapılan saldırı"

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, Hatay'ın güneybatısında Suriye tarafından Türk askeri uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak, ''Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yapılan, Türk milletine yapılan saldırı herkes tarafından kınanmalı'' dedi.

 

Niksar Belediyesi tarafından düzenlenen ''Niksar'ın Fidanları Kültür Sanat Şöleni''ne katılan Doğru, basın mensuplarının Hatay'ın güneybatısında Türk askeri uçağının düşürülmesiyle ilgili sorularını yanıtladı.

 

Bu saldırının Türk milletine, Türkiye Cumhuriyeti devletine yapılan bir saldırı olduğunu ifade eden Doğru, ''Bu saldırıyı kabul etmek mümkün değildir'' ifadesini kullandı.

 

Bir şekilde gereken cevabın verilmesi gerektiğini ifade eden Doğru, şunları kaydetti:

 

''Bu saldırı çok yönlü değerlendirilmelidir. Demek ki birtakım güçler Türk Silahlı Kuvvetleri'ne saldırabiliyorlar ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çok önemli bir uçağını düşürebiliyorlar. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Bunu eğer ciddi manada değerlendirip, gereken cevabı dünyanın birçok platformunda vermezsek önümüzdeki zaman sürecinde birçok sorunla karşılaşabiliriz. Dolayısıyla bunu bütün siyasi partiler hep beraber, birlik ve beraberlik içinde değerlendirip, bu türlü saldırılara topyekun cevap verilmelidir.''

 

Doğru, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yapılan saldırının, birçok platformda protesto edilmesi gerektiğini belirterek, ''Direkt olarak bir fiil saldırının yapılmasını tabii ki istemiyoruz. Şu anda Suriye'de yaşayan kardeşlerimiz var. Suriye'nin yaptığı bu saldırıyı herkesin şiddetle kınaması gerekir. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yapılan, Türk milletine yapılan saldırı herkes tarafından kınanmalı'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem