Türk konsolosluğuna çirkin saldırı

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, tahliye kararının henüz sadece çalışanların aile üyelerini kapsadığı belirtildi.Büyükelçi Ömer Önhon ve diğer diplomatik personelin ise şimdilik Suriye'deki görevini sürdüreceği ifade edildi.Suriye'den Türkiye'

Türk konsolosluğuna çirkin saldırı

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, tahliye kararının henüz sadece çalışanların aile üyelerini kapsadığı belirtildi.Büyükelçi Ömer Önhon ve diğer diplomatik personelin ise şimdilik Suriye'deki görevini sürdüreceği ifade edildi.

Suriye'den Türkiye'ye dönecek vatandaşları almak üzere kısa bir süre içinde uçak gönderilecek.

KONSOLOSLUKLARA SALDIRI

Arap Birliği'nin dün şok bir kararla Suriye’nin üyeliğini askıya almasının ardından, dün gece, Sky News televizyonu, ülkedeki Türkiye, Suudi Arabistan, Fransa ve Katar'a ait diplomatik temsilciliklerin Esad yanlısı oldukları belirtilen sopalı ve bıçaklı büyük bir grubun saldırısına uğradığını duyurdu.

Suriyelilerin Başkonsolosluk binasının çatısında bulunan Türk bayrağını yaktıkları haberleri üzerine Dışişleri Bakanı Özel Müşaviri Gürcan Balık, Twitter’dan yaptığı açıklamada yakılan bayrağın Türk bayrağı değil Suriye bayrağı olduğunu ifade etti.

"BAŞKONSOLOSUMUZ'LA GÖRÜŞTÜM"

Balık, Türkiye’nin Halep Başkonsolosu’yla bir görüşme yaptığını belirterek, “Linki verilen görüntüler Halep Başkonsolosluğumuz'un önündeki gösteridir. Başkonsolosumuzla tekrar görüştüm, görüntüleri o da izledi. Göstericilerin yaktığı bayrağın çatıdaki bayrağımız olmadığını, göstericilerin yakma eylemini Başkonsolosluk önünde Suriye polisinin görev yaptığı kulübenin çatısında gerçekleştirdiğini, bu bayrağın da muhtemelen kendi yanlarında getirdikleri bayrak olduğunu teyit etti" dedi.

Halep Başkonsolosu Adnan Keçeci’nin çatıdaki bayrağın birkaç dakikalığına kalabalığı dağıtmak için görevliler tarafından indirilip, hemen Türk yetkililere teslim edildiği, kısa bir süre içinde de yeniden yerine çekildiği ifadelerini aktaran Balık, “Evet görüntüleri izledim, ama yakılan ve saygısızlık yapılan çatıdaki değil, yanlarında getirdikleri bayraktır” açıklamasını yaptı.

ARAP ÜLKELERİNE TEPKİ BÜYÜK

Beşar Esad’ın ofisine sadece birkaç blok uzaklıkta bulunan ve çok sayıda polisin görev yaptığı Ebu Rummanah’taki Suudi Arabistan konsolosluğuna da saldıran grubun, burada bina önünde nöbet tutan güvenlik görevlilerini darp ettiği belirtildi.

Saldırıda binanın camlarının kırıldığı da ifade edildi.

Öfkeli Esad yanlıları, Katar Konsolosluğu'nu da bastı. Göstericiler, konsolosluk binasının çatısına çıkarak, buradaki Katar bayrağını indirdi ve yerine Suriye bayrağı çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem