Türk karasularında yakalandılar

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Sahil Güvenlik ekipleri, Maden Adası açıklarındaki Türk karasularında bir teknede 34 kaçak göçmen yakaladı. Göçmenlerin bölgeye Yunan görevliler tarafından bırakıldığı öne sürüldü.Edinilen bilgiye göre, bugün Ayvalık açıklar

Türk karasularında yakalandılar

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Sahil Güvenlik ekipleri, Maden Adası açıklarındaki Türk karasularında bir teknede 34 kaçak göçmen yakaladı. Göçmenlerin bölgeye Yunan görevliler tarafından bırakıldığı öne sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, bugün Ayvalık açıklarında devriye görevi yapan Sahil Güvenlik 80 Bot Komutanlığı ekipleri, Maden Adası açıklarındaki Türk karasularında bir teknede 34 kaçak göçmen yakaladı.
 
Yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gittikleri ve daha sonra Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Türk karasularına bırakıldıkları öne sürülen göçmenlerden 1’inin Türk, 1’inin Kamerunlu, 16’sının Afgan ve 16’sının da Burmalı olduğu belirlendi. Yaşları 16 ila 34 arasında değişen 34 kişinin arasında 2 de genç kadının olduğu öğrenildi.
 
Kaçak göçmenlerin 3 gün süresince denizde yaşadıkları, kaçış serüvenleri sırasında aç ve susuz kaldıkları belirtildi. Ayvalık Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Cunda Adası'na getirilen kaçak göçmenler, daha sonra jandarmaya teslim edildi.
 
34 kişinin arasında bulunan ve Samsunlu olduğu öğrenilen 1 Türk vatandaşının, kaçak göçmenleri Türkiye üzerinden AB ülkesi Yunanistan’a kaçırmak isteyen bir örgütün organizatörü olduğu ileri sürüldü. Sağlık muayenesi için Ayvalık Devlet Hastanesi'ne götürülen kaçak göçmenlerin, yapılacak kovuşturmanın ardından sınır dışı edileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler