Türk işçiler geri dönüyor

Irak'ta çalışan Türk işçiler ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Musul'da 4 müteahhitlik firmasının bulunduğunu belirterek, "Bu projelerdeki işçilerin Türkiye'ye getirildiğini öğrendik" dedi. Ye

Türk işçiler geri dönüyor

Irak'ta çalışan Türk işçiler ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Musul'da 4 müteahhitlik firmasının bulunduğunu belirterek, "Bu projelerdeki işçilerin Türkiye'ye getirildiğini öğrendik" dedi. Yenigün, Kuzey Irak'ın Türk inşaat sektörü için gündemdeki yerini ve önemini koruduğunu ifade etti. Irak'ın, Türk müteahhitlerin dünyaya açıldığı pazarlar arasında Libya'dan sonra ikinci sırada yer aldığını dile getiren Yenigün, 1975'lerden bugüne kadarTürk müteahhitler tarafından bölgede gerçekleştirilen 825'i aşkın projenin bedelinin 20 milyar dolara ulaştığını kaydetti.

4 FİRMANIN İŞÇİLERİ TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Türk müteahhitlerin bölgedeki yatırımları hakkında da bilgi veren Yenigün, birlik üyesi olmayan 4 firmanın yaklaşık 250 milyon dolar tutarındaki projelerinin sürdüğünü söyledi. Yenigün, "Bu projelerdeki işçilerin de Musul'daki kaygı verici gelişmeler üzerine Türkiye'ye getirildiği bilgisi edinilmiştir" diye konuştu.

Türk müteahhitlerin Irak'ta 40 yıldır faaliyet göstermesi ve yerel koşulları yakından tanımalarının rekabet üstünlüğü yarattığını anlatan Yenigün, "Irak'ı hem tarihsel hem de yapısal özellikleri ile iyi tanıyan Türk inşaatçılar, pazara olumlu bakmaya ve konjonktür elverdiği ölçüde yeni fırsatların takipçisi olmaya devam edeceklerdir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem