Türk işadamlarından Gürcistan'a dev yatırım!

 Artvin Valisi Kemal Cirit, Türk iş adamlarının Gürcistan’da yaklaşık 3.5 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.   Vali Cirit,  Batum’da düzenlenen 5.Uluslararası Batum Yapı İnşaat ve Teknolojileri Fuarı’nın açılışı sonrasında kentte bazı

Türk işadamlarından Gürcistan'a dev yatırım!
 Artvin Valisi Kemal Cirit, Türk iş adamlarının Gürcistan’da yaklaşık 3.5 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.
 
Vali Cirit,  Batum’da düzenlenen 5.Uluslararası Batum Yapı İnşaat ve Teknolojileri Fuarı’nın açılışı sonrasında kentte bazı ziyaret ve incelemelerde bulundu.
 
Beraberinde Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Vali Yardımcısı ve Sarp Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Öztürk ile Türk iş adamlarının yaptığı inşaatları gezen Vali Cirit, yetkililerden çalışmaları hakkında bilgi aldı.
 
Türkiye’nin inşaat sektöründeki yatırımları açısından Çin’den sonra dünyada ikinci sırada yer aldığını belirten Vali Cirit, "Burada yaklaşık 600 Türk firmasının 3.5 milyar dolarlık önemli yatırımları var.  Dolayısıyla bizim Gürcistan ülkesi ile dostluk köprümüz var. Bu köprüyü hiçbir zaman yok etmememiz gerekiyor. Gürcistan gelişmekte olan bir ülke" diye konuştu.
 
45 katlı olarak inşa edilen ve yapımı tamamlandığında Batum’un en yüksek rezidanslarından birisi olacak inşaatı da ziyaret eden Vali Cirit, asansörle rezidansın 38. katına çıkarak kentin genel görüntüsünü izledi.
 
Cirit, daha sonra Osmanlı döneminde yapılan tarihi Batum Orta Camisini de ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem