Türk F-16'ları Suriye hava aracını düşürdü

Türkiye-Suriye sınırında angajman kurallarını ihlal eden Suriye'ye ait bir hava aracı, Türk jetleri tarafından vuruldu.Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "14.04 sularında Cilvegözü'nü 5 dakika süreyle 7 mil sınırımızı ihlal eden bir Suriye helikopteri düş

Türk F-16'ları Suriye hava aracını düşürdü

Türkiye-Suriye sınırında angajman kurallarını ihlal eden Suriye'ye ait bir hava aracı, Türk jetleri tarafından vuruldu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "14.04 sularında Cilvegözü'nü 5 dakika süreyle 7 mil sınırımızı ihlal eden bir Suriye helikopteri düşürüldü. Hakkıyla görevini yapan, Suriye güçlerine karşı gerekli tepkiyi gösteren Silahlı Kuvvetlerimizi tebrik ediyor, hepsinin gözlerinden öpüyorum" dedi.

Askeri kaynaklar, Hatay'ın güneyinde Emek ve Dursunlu köylerinin Suriye tarafına tekabül eden bölgeden sınır ihlali yapan bir hava aracının tespit edilmesi üzerine havalan Türk jetleri saat 14.09 ve saat 14.18'te iki adet füze atışı yaptı. F-16'dan atılan füzeyle vurulan hava aracının düştüğü belirtildi. Askeri kaynaklar, düşen Suriye hava aracının niteliğinin belirlenmesine çalışıldığını ifade etti.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Kaynakları, "Hatay'ın Altınözü, Defne ve Yayladağı ilçelerinde Suriye' den bir hava aracının sınır ihlali yapması üzerine Adana' dan kalkan savaş jetlerimiz 2 kez ateş açarak bir hava cismini vurmuşlardır. Ancak vurulan cismin ne olduğu hakkında şu an için bir netlik yok. Vurulan cismin netliği tespit edildiğinde kamuoyuyla paylaşılacak " dedi.

SURİYE DEVLET TELEVİZYONUNDAN İDDİA: DÜŞÜRÜLEN HAVA ARACI İHA'YDI

Reuters'ın haberine göre, Suriye devlet televizyonu, Türk jetlerinin Suriye uçağını vurduğuna dair haberlerin doğru olmadığını iddia etti. Suriye televizyonu düşürülen aracın ise insansız hava aracı olduğunu öne sürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem