Türk balına dünya ikincilik ödülü

Dünya Arıcılar Birliği Federasyonu, Kiev'deki Apimondia Kongresinde, Mersin'in Erdemli ilçesinde üretilen balı dünya ikincisi seçti.Bal üreticisi Celal Çay, yaptığı açıklamada, 29 Eylül - 4 Ekim arasında Ukrayna'nın başkenti Kiev'de gerçekleştirilen kongr

Türk balına dünya ikincilik ödülü

Dünya Arıcılar Birliği Federasyonu, Kiev'deki Apimondia Kongresinde, Mersin'in Erdemli ilçesinde üretilen balı dünya ikincisi seçti.

Bal üreticisi Celal Çay, yaptığı açıklamada, 29 Eylül - 4 Ekim arasında Ukrayna'nın başkenti Kiev'de gerçekleştirilen kongrede dünya arıcılığında son iki yıldaki bilimsel araştırma ve teknolojik gelişmelerin değerlendirildiğini söyledi.

Kongrenin ardından dünyanın en iyi balını belirlemek için yarışma yapıldığını ifade eden Çay, "Her bal, ambalajı, tadı ve kalitesi bakımından dünyaca ünlü gurmeler tarafından değerlendirildi. Yapılan puanlamada Eğriçayır balı, dünyanın en iyi ikinci balı seçilerek gümüş madalya ile ödüllendirildi" dedi.

Çay, ürettikleri balın, 2009'da Fransa'da bronz, 2011'de Slovenya ve İtalya'da da gümüş madalya kazandığını belirterek, "Toroslar'da üretilen organik balımızın yurt dışından aldığı madalya sayısı arttı. 2015'de Güney Kore'de toplanacak Dünya Arıcılar Birliği Kongresi'ndeki yarışmada altın madalya kazanmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Kiev'deki kongrede gerçekleştirilen oylamada İtalya, İsveç ve Bulgaristan ile yarışan Türkiye, ilk turda 135 delegenin oyunu alarak Apimondia 2017'nin ev sahibi olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler