Türk askerleri sınır güzergahında

Hatay'daki çadırkentte barınan Suriyeli sığınmacılar, bayram sabahına silah ve top sesleriyle uyandı.Suriye’nin neredeyse bütün sınır kasabalarında aylardır süren çatışmalara, Kurban Bayramı dolayısıyla gündeme gelen ateşkes kararıyla ara verilmesi planla

Türk askerleri sınır güzergahında

Hatay'daki çadırkentte barınan Suriyeli sığınmacılar, bayram sabahına silah ve top sesleriyle uyandı.

Suriye’nin neredeyse bütün sınır kasabalarında aylardır süren çatışmalara, Kurban Bayramı dolayısıyla gündeme gelen ateşkes kararıyla ara verilmesi planlanıyordu. Muhalifler bayram dolayısıyla ateşkes kararını sevinçle karşılarken, Suriye askerleri bayram namazı saatlerinde sınır kasabalarına bomba yağdırmaya başladı.
 
Suriye’nin Türkiye sınırındaki Darkuş ve Harim kasabalarında yer yer Beşer Esed’a bağlı Suriye Ordusu ile Özgür Suriye Ordusu mensubu muhalif askerler arasında çatışmalar yaşanırken, en şiddetlisi Salkin kasabasında gerçekleşti. 
 
Hatay’ın Altınözü ilçesindeki Boynuyoğun Çadır kentinin hemen karşısında bulunan Salkin kasabası, bayram namazı saatlerinde rejim askerleri tarafından atılan top sesleri ve çatışma sesleriyle yankılandı. Çatışmalar, çadır kentte kalan ve bugün ülkelerine giderek bayram ziyareti gerçekleştirmeyi planlayan Suriyelilerin muhtemel geçiş güzergahlarında yaşandı.
 
Boynuyoğun çadır kentinde kalan Suriyeliler ise çatışmalar dolayısıyla çadırlarından dışarıya çıkmadılar. Korku içinde çatışma seslerini duyan Suriyeliler, ateşkes umuduyla gün içerisinde sınırı aşarak köylerine, mezarlık ve akraba ziyaretlerine gitmeyi planlıyordu.
 
Boynuyoğun köyünde yaşayan Ahmet Duman (15) ateşkes olmadığını, gece yarısından bu yana Salkin kasabasında çatışmalar yaşandığını ve top mermileri atıldığını söyledi.
Bu arada, Türk askeri sınır birlikleri de gün boyu sınır güzergahında nöbet tuttu. Askeri birlikler, panzer ve Akrep denilen zırhlı araçlarla sınır boyunca devriye attılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem