Türk ABD özel kuvvetlerinden ortak tatbikat

 Türk ve ABD özel kuvvetlerinin ortak tatbikatı tartışma yarattı. 10-28 Eylül tarihlerinde Colorado’da gerçekleşen bu tatbikata ilişkin anlaşmanın dün Meclis Dışişleri Komisyonu’ndaki görüşmelerinde Suriye tartışması yapıldı. “Genelkurmay Başkanlığı ve AB

Türk ABD özel kuvvetlerinden ortak tatbikat

 

Türk ve ABD özel kuvvetlerinin ortak tatbikatı tartışma yarattı. 10-28 Eylül tarihlerinde Colorado’da gerçekleşen bu tatbikata ilişkin anlaşmanın dün Meclis Dışişleri Komisyonu’ndaki görüşmelerinde Suriye tartışması yapıldı.
 
“Genelkurmay Başkanlığı ve ABD Avrupa Özel Harekât Komutanlığı Arasında Birleşik Özel Harekât Kuvvetleri Tatbikatlarının İcrasına İlişkin Mutabakat Muhtırasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı” dün Dışişleri Komisyonu’nda kabul edildi.
 
SÜRESİZ EĞİTİM
 
CHP’li Osman Korutürk ve Aytuğ Atıcı tasarıya önce, “Eylül ayında yapılmış eğitimin anlaşması neden şimdi getiriliyor” diye itiraz etti. Komisyonda hazır bulunan Dışişleri temsilcisi, “Onun için Bakanlar Kurulu kararı var” açıklamasını getirirken, “Bakanlar Kurulu’ndan karar alındıysa Meclis’e getirmeye ne gerek var” itirazına da, “Bu süresiz bir eğitim anlaşması, onun için Meclis’ten de geçmesi gerekiyor” yanıtı verildi.
 
KİM BU KUVVETLER
 
Atıcı, “Özel kuvvet unsurları deniyor, kimdir bunlar, ne iş yaparlar” deyince de, toplantıda hazır bulunan Genelkurmay temsilcisi, “Hava, deniz ve kara gibi klasik unsurların yapamadıkları görevleri üstlenen, sosyal, toplumsal ve terör gibi konularda özel eğitim almış, yurtiçi ve dışında faaliyet gösteren özel kuvvetlerdir” açıklamasını yaptı.
 
BAYAĞI DERİN KONULAR
 
Askeri temsilcinin, özel kuvvetlerin görev tanımını yaparken kullandığı, “bayağı derin konular” ifadesi salonda gülüşmelere yol açarken, Atıcı da, “Evet, çok derin olduğu anlaşılıyor” dedi. Komisyon Başkanı Volkan Bozkır’ın, “Sorunuza cevap aldınız mı” sorusunu da Atıcı, “Gayet derin bir şekilde aldık” diye yanıtladı.
 
SURİYE İLE İLGİSİ VAR MI
 
Toplantıda, bu tatbikatın Suriye ile bir ilişkisinin olup olmadığını da soran Atıcı, Hürriyet’e, “Her iki ülkenin derin yapılarının bir araya geldiği bu eğitimin Suriye ile bir ilişkisi var mı? Oradan pis kokular geliyor, benim midem bulandı. Belki ben askeriyeyi çok iyi bilmeyen bir kişi olarak dışarıdan bakıyor olabilirim, ama orada benim canımı sıkan, şüphe uyandıran bir şeyler olduğunu düşünüyorum. Bütün bu soru işareti olan konuları resmi olarak soru önergesiyle soracağım, peşini de bırakmayacağım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem