Turizmde yeni sezon hedefleri büyük

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'yi, turizm sektöründe kalıcı ve önemli adımlarla başarıya ulaştırmak için tüm enstrümanlarını etkin kullanacak.  Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Ömer Çelik, turizmde 2014 sezonunda tüm başlıklarda zirv

Turizmde yeni sezon hedefleri büyük
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'yi, turizm sektöründe kalıcı ve önemli adımlarla başarıya ulaştırmak için tüm enstrümanlarını etkin kullanacak. 
 
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Ömer Çelik, turizmde 2014 sezonunda tüm başlıklarda zirveye ulaşılması için bürokratlarını harekete geçirdi.
 
2013'te başta büyük pazarlar olmak üzere 17 ülkede faaliyet gösteren tur operatörleriyle pazarlama ve reklam faaliyetleri gerçekleştiren Bakanlık, bu yıl da birlikte reklam faaliyetlerini etkin bir şekilde sürdürüyor. 
 
Bu çerçevede Bakanlık Müsteşarı Özgür Özaslan başkanlığındaki heyet, Almanya'nın önde gelen yabancı tur operatörleriyle toplantılar gerçekleştirmek üzere, Türkiye'nin en önemli pazarı Almanya'ya gitti.
 
Türkiye'ye yönelik büyük turist hacmi olan tur operatörleriyle yapılacak görüşmelerde 2014 planları ve değerlendirmeleri masaya yatırılacak. Thomas Cook, Öger Tur, FTI, Der Touristik (REWE), Schauinsland Reisen, TUI, Alltours ve Studiosus Gruppenreisen'in bulunacağı görüşmelerde işbirlikleri konuşulacak. 
 
Almanya Türkiye'nin en büyük pazarı
 
Açıklamada ayrıca Almanya'nın 82 milyon nüfusu ve yıllık 70 milyon seyahatsever sayısıyla dünyada en çok dış seyahat gerçekleştiren ve turizm harcamasında bulunan ülke olduğu kaydedildi.
 
Alman seyahat pazarında yüzde 13 ile en fazla dış seyahatin gerçekleştiği ülkenin İspanya olduğu ve bu ülkeyi yüzde 8,4 ile İtalya, yüzde 7,3 ile Türkiye'nin takip ettiği belirtilen açıklamada, Türkiye'ye gelen ziyaretçi bakımından ise Almanya'nın 5 milyon turist ile ilk sırada yer alan en büyük pazar olduğu vurgulandı. 
 
2013 Ocak-Kasım döneminde ziyaretçi sayısında 2012'nin aynı dönemine göre artış oranı yüzde 9,95 olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler