Turizmde hedef 2.5 Milyon

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Topkapı Sarayı'nda düzenlenen erken rezervasyon tanıtım toplantısına katıldı. ‘Tatil herkesin hakkı‘ sloganıyla başlatılan 5. Erken Rezervasyon kampanyası Nisan sonuna kadar devam edecek. İç turizmi canlandırmak ama

Turizmde hedef 2.5 Milyon

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Topkapı Sarayı'nda düzenlenen erken rezervasyon tanıtım toplantısına katıldı. ‘Tatil herkesin hakkı‘ sloganıyla başlatılan 5. Erken Rezervasyon kampanyası Nisan sonuna kadar devam edecek. İç turizmi canlandırmak amacıyla başlatılan kampanyaya katılanlar indirimli ve sigortalı seyahat edecek.

“GEÇEN YIL 2 MİLYONA ÇIKTI “

Toplantıda konuşma yapan Bakan Günay, geçen yıl Türkiye’nin turizmde yüzde 9 üzerinde bir artış sağladığını belirterek, “ 31 milyon 500 bine yakın bir yabancı misafir ağırlamıştık. Bu yıl da coğrafyamızda bizi bir miktar tedirgin eden siyasal sorunlar olmasına karşın geçen yılın üzerinde bir kapanış yapıyoruz. 32 milyon rakamını bu yıl yabancı pasaportlu ziyaretçi sayısı olarak ülkemizde ağırlayacağız “dedi.

Yabancı ziyaretçi sayısının hesaplanması konusunda da yenilikler olacağını belirten Günay, “ Yurtdışında oturup da ülkemizi ziyaret eden ama yabancı pasaportu olmayan Türk pasaportuyla gelenler de bu rakama dahil edilecek. O zaman Türkiye’deki ziyaretçi sayısının çok daha yukarılara çıktığını hep beraber göreceğiz" diye konuştu.

Bakan Günay, “ Eğer tatil bir yaşam kalitesi kriteriyse bundan milyonlarca yabancının ülkenin tarihsel ve coğrafi güzelliklerinden yararlandığı gibi kendi yurttaşlarımızın da öncelikle ve kolaylıkla yararlanması gerekir diye düşündük ve 2009’dan itibaren bir erken rezervasyon kampanyası başlattık" dedi.

Yabancıların beş yıldızlı tesislerden ucuz fiyatlarla yararlandığını ancak vatandaşların yüksek fiyatlarla bu hizmeti aldıklarından yakındığını anlatan Günay, “ Bunun tılsımı erken rezervasyonda. Erken rezervasyon yaptırırsanız siz de bu güzelim tesislerden daha uygun fiyatlarla ve Avrupa’dan gelen misafirlerimizin ulaşabildiği fiyatlarla yararlanabilirsiniz. Bunu anlatmaya çalıştık. Biz bunu anlatmaya başladığımız yıl kampanyadan yararlananların sayısı 300 binde kalmıştı. Geçen yıl 2 milyonlara çıktık. Yani Türkiye’de bu, duyulmaya içselleştirilmeye sahiplenilmeye başlandı “ şeklinde konuştu. “Bu bir sosyal proje “ diyen Günay, “ Buradaki temel amacımız bizim insanımızın da Türkiye’nin dünyaya açtığı imkanlardan aynı kolaylıklarla yararlanmasını sağlamak “ dedi.

“ MÜZE KART ASLINDA BİZİM İÇİN EKONOMİK BİR KÜLFET “

Bir başka sosyal projelerinin de Müze kart olduğunu söyleyen Bakan Ertuğrul Günay, “Müze kartı başlattığımızda 1 milyon hedefine ulaşmak önemli bir başarı göstergesiydi. Şu anda 3.5 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının cebinde Müze Kart var. Bu rakam sanıyorum bu yeni kampanyadan sonra 5 milyona çıkacak “ dedi.

Müze Kartın kendileri için ekonomik bir külfet olduğunu söyleyen Günay, “ Bizim için aslından ekonomik bir külfet. Müze kart alan başka ücret ödemeksizin Türkiye’nin bütün müzelerini yıl içinden gezme hakkına sahip ama tıpkı erken rezervasyonda odluğu gibi biz, insanımızın yaşam kalitesini yukarıya çekmek için, bir başka sosyal sorumluluk projesi götürüyoruz. Şimdi buna başka bir boyut daha kattık. Tatile çıkan insanlar ceplerinde Müze Kart varsa, çevrelerindeki bütün ören yerlerini bütün müzeleri ücretsiz gezecekler. Ayrıca, eğer 1 Ekim 2012’den sonra bu kartı almışlarsa, bu kart aynı zamanda bir sigorta belgesi haline gelecek. Türkiye’nin herhangi bir yerinde başlarına bir olay geldiğinde de bir sigorta kartını da cebine koymuş oluyor “ şeklinde konuştu.

“ 2013’TE 2.5 MİLYONA ÇIKABİLİRİZ “

Erken rezervasyonda 2013 hedefinin ne olduğunun sorulması üzerine Bakan Günay, “ 2.5 milyona çıkabiliriz ama uzun vadede 7.5 milyon gibi bir hedefi 10 yıl içinde öngörmemiz lazım. Çünkü biz insanımızın tatil yapmasını istiyoruz. Bizim insanımız da ülkemizin tarihinden kültüründen doğasından yaralanabilsin. Temel hedefimiz bu kampanyada budur “ dedi.

Konuşmaların ardından erken rezervasyon kampanyası için pasta kesilerek kutlama yapıldı.

''KAMPANYA NİSAN AYI SONUNA KADAR DEVAM EDECEK''

Bugün itibariyle başlatılan erken rezervasyon kampanyası Nisan ayı sonuna kadar devam edecek. Erken rezervasyon kampanyasından yararlanmak isteyenler seyahat acentelerinin tur paketlerinde yüzde 35 – 40 oranında indirim hakkı kazanmış olacak. Erken rezervasyon yaptıran bir kişi havayolu ve karayolu seyahatlerinde indirim kolaylığına kavuşacak. Kampanyadan yararlanacaklar seyahatleri boyunca sigortalı olacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler