Turistik oteller polis memurlarını mağdur etti

Terör olayları nedeniyle izinleri iptal edilen polis memurları, tatil rezervasyonlarını iptal etmek durumunda kalınca mağdur oldu. Otellerden paralarını geri alamayan polisler, yasal yollara başvurdu.Son aylarda artan terör olayları nedeniyle polis ve ask

Turistik oteller polis memurlarını mağdur etti

Terör olayları nedeniyle izinleri iptal edilen polis memurları, tatil rezervasyonlarını iptal etmek durumunda kalınca mağdur oldu. Otellerden paralarını geri alamayan polisler, yasal yollara başvurdu.

Son aylarda artan terör olayları nedeniyle polis ve asker başta olmak üzere güvenlik güçlerinin izinleri iptal edilmişti. Yaz aylarında aileleri ile birlikte tatil planları yapan asker ve polisler, önceden yaptıkları tatil rezervasyonlarını iptal etmek zorunda kaldı. İzinleri iptal olduğundan rezervasyonlarını iptal eden güvenlik güçleri, bir kez de oteller tarafından mağdur edildi. Bazı otellerin ödenmesi gereken ücretlerin bir kısmını iade etmemesi üzerine güvenlik mensupları yasal yollara başvurdu. Zor durumda kalan polislerden biri olan H.O, rezervasyon iptali sonrasında alması gereken parasını 40 gün geçmesine rağmen hala alamadı. Yasal yollara başvuran polis memurunun avukatı Eren Canbolat, terör olayları nedeniyle izni iptal edilen müvekkiline rezervasyonunu iptal ettiği otel tarafından 40 gündür parasının ödenmediğini belirtti.

"40 GÜN GEÇTİ, MAĞDURİYET GİDERİLMEDİ"

Duruma tepki gösteren avukat Canbolat, "Müvekkilim bir polis memuru. Kendisi Antalya'da bir turistik otelde rezervasyon yaptırıyor. Ama malumunuzdur terör olayları nedeniyle tüm izinler iptal ediliyor. Müvekkilim de otele bu durumu bildiriyor ve en azından parasını almak için günler önceden parasını geri almak için böylesine hukuken mücbir sebep sayılabilecek bir olayı söyleyerek parasını geri istiyor. Parasının bir kısmını otelin keseceği bilgisini alıyor, geriye kalanının da ödeneceği söyleniyor. Fakat aradan 40 gün geçiyor, hala bu mağduriyet giderilmiyor" dedi.

Güvenlik güçlerinin zor şartlar altında çalıştığını belirten Canbolat, "Tabi bu insanlar namlunun ucunda, insanların güvenliği için koşturan insanlar. Böylesine de bir hukuki durum söz konusuyken hala Antalya'da böyle bir turistik otelin böyle bir mağduriyet yaşatması hakikaten hem vicdanen hem de hukuku zorlayan bir durum. Bu sebeple biz yasal girişimlere başlıyoruz. Bu durumda olan birçok kolluk kuvveti söz konusu. Dolayısı ile onların hakkını korumak bizim görevimiz. Bunun için bütün hukuki girişimlerde bulunacağız" şeklinde konuştu.

Turistik işletmelerin tamamını tenzih ettiğini belirten Canbolat, böylesine bir paranın oteller tarafından iade edilmemesinin ise çok sayıda güvenlik mensubunu zor durumda bıraktığını söyledi.

Polis memurunu zor durumda bıraktığı belirtilen otel ise soruları yanıtsız bıraktı. Aynı otel hakkında şikayet sitelerinde çok sayıda kişinin mağdur olduğunu dile getirmesi dikkat çekti.

Turistik oteller polis memurlarını mağdur etti

Turistik oteller polis memurlarını mağdur etti

Turistik oteller polis memurlarını mağdur etti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler