Turgut Özal'ı bugün kaybetmiştik

 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 19. yıl dönümünde Topkapı'daki Anıt Mezar'da anıldı. Törene katılan Semra Özal, merdivenlerden inmekte güçlük çekince portatif asansörle mezarın başına geldi.Özal'ın Anıt Mezar'daki kabri başında düzenlenen anma tör

Turgut Özal'ı bugün kaybetmiştik

 

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 19. yıl dönümünde Topkapı'daki Anıt Mezar'da anıldı. Törene katılan Semra Özal, merdivenlerden inmekte güçlük çekince portatif asansörle mezarın başına geldi.

Özal'ın Anıt Mezar'daki kabri başında düzenlenen anma törenine eşi Semra Özal, oğulları Ahmet Özal ve Efe Özal, gelini Sinem Özal, torunları Naz ve Serra ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve çok sayıda kişi katıldı. 

Semra Özal, merdivenlerden inmekte güçlük çektiği için özel olarak yaptırılan portatif asansörle mezarın başına geldi. Özal, basın mensuplarının sorularını ise yanıtsız bıraktı. 

Törene katılan Mustafa Sarıgül, Özal'ın Türkiye'ye çağ atlatan önemli devrimler yaptığını ifade ederek, "Onunla beraber aynı dönemde milletvekiliydim. O zaman da muhalefet partisinin milletvekiliydim. Şimdi geriye dönüp baktığımızda o dönem yaptığımız eleştirilerin ölçüsünü fazla kaçırmışız. Özal'ın öğretileri Türkiye'ye çok şey kattı" dedi. 

Ahmet Özal ise babası Turgut Özal'ın ölümünün üzerinden 19 sene geçtiğini ifade ederek, "Sanki hala 1 sene geçmiş gibi. Hala herkesin aklında, gönlünde ve konuşmalarında var. Milyonlarca insan hala onu unutmadı. 'Yapmaya çalıştıklarımdan sonra anlaşılacaklar' demişti. Şimdi anlaşılıyor" diye konuştu. 

Bir basın mensubunun, "Özal'ın ölümünün arkasında başka bir şey mi var?" sorusu üzerine de Özal, "Bu konuyla ilgili Devlet Denetleme Kurulu ve savcılığın çalışmaları devam ediyor. Eminim takın süre içinde bunlarla ilgili açıklama yapılacaktır. Pek normal olmadığı zaten açık. Zaten Türkiye'nin 90'lı yılları rahmetlinin ölümünden önce Uğur Mumcu'yla başlayan ölümle Adnan Kahveci'nin ölümü, diğer ölümler 98'e kadar olan bölüm çok karanlık. Sadece rahmetli Özal'la ilgili olan değil, birçok insanı

ilgilendiren konular ortaya çıkacak. Ahmet Taner Kışlalı, Hablemitoğlu akla gelen kim varsa bunlar çok karanlık zamanlar. Ama yavaş yavaş aydınlanmaya başlıyor. Bundan kaçış yok. Her şey açık açık konuşuluyor. Her şey zamanla ortaya çıkıyor. Nasıl ki Kenedy 60'lı yıllarda suikaste uğradı, 35 yıl sonra katilleri bulundu. Türkiye artık aydınlanma sürecine girdi" şeklinde konuştu. 

Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da Özal'ın, Türkiye'nin dünyayla bütünleşmesinde, gözünün açılmasında ve kalkınmasında en önemli harcı koyan kişi olduğunu ifade ederek, "Türk insanının özgüveninin artmasında en önemli insanımızdı. Türkiye'de çok partili demokratik rejime geçildikten sonra rahmete intikal eden iki büyük insanımız var. Rahmetli Menderes ve rahmetli Özal. Bunlar Türk tarihine altın harflerle isimlerini yazan iki insandır" dedi. 

Anma töreninde, Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan, Cumhurbaşkanlığı adına çelengi mozoleye bıraktı. Ardından 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Törende Kuran-ı Kerim okunduktan sonra hep birlikte dua edildi. Anma töreninde, Turgut Özal'ın minik torunu Serra'nın, dedesinin fotoğrafını sevdiği görüldü. Tören, okunan duaların ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler