"Türbeye saldırtıp savaş çıkarırız"

İnternete sızdırılan son ses kaydı, diğer ses kayıtlarını unutturacak boyutta. Öyle ki bu defa hedefte devletin kendisi var. Ulusal güvenlik meselelerinin konuşulduğu toplantı ortam dinlemesiyle kaydedilmiş.  Bugüne kadar internete sızdırılan ses kayıtlar

"Türbeye saldırtıp savaş çıkarırız"

İnternete sızdırılan son ses kaydı, diğer ses kayıtlarını unutturacak boyutta. Öyle ki bu defa hedefte devletin kendisi var. Ulusal güvenlik meselelerinin konuşulduğu toplantı ortam dinlemesiyle kaydedilmiş.  

Bugüne kadar internete sızdırılan ses kayıtları Haramzadeler ve Başçalan isimli twitter hesaplarında yayınlandı. Ancak son ses kaydı youtube'da Seçim Güdümü isimli kullanıcı tarafından paylaşıldı. 

İlk kez devletin zirvesindeki isimlerin çok gizli toplantısına ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı sızdırıldı.

Ortam dinlemesiyle kaydedildiği tahmin edilen kayıtta Türkiye'nin Suriye politikasının konuşulduğu çok gizli içerikler var. Milli güvenlik meselesinin görüşüldüğü o zirvede Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Gürler ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ferudun Sinirlioğlu'nun olduğu iddia ediliyor. 

SKANDAL DİNLEME

Ortam dinlemesi olduğu anlaşılan kayıtta, eğer kayıtlar gerçekse, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ferdidun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler arasında bir savaş toplantısı gerçekleştiği görülüyor.

İddiaya göre Suriye'ye savaş açabilmek için nasıl gerekçeler bulunabileceğini tartışan isimler, bunun için Süleyman Şah Türbesi'ne yapılan müdahaleyi kullanmak istiyor.

Ancak Feridun Sinirlioğlu, bu olaydan sonra yine Türkiye içinde bombaların patlayabileceğini de hatırlatıyor.

Yaşar Güler ise ivedi olarak Hakan Fidan'ın desteklenmesini, silah ve mühimmatların muhaliflere ulaştırılmasının gerektiğini belirtiyor.

TÜRBEYE SALDIRTIP SAVAŞ ÇIKARIRIZ

Davutoğlu olduğu iddia edilen sesin ise "'Başbakan, bu (Süleyman Şah Türbesi) bir imkan gibi değerlendirilmeli bu konjonktürde' dedi" ifadelerini kullandığı belirtiliyor. Ses kaydında Hakan Fidan'a ait olduğu öne sürülen sesin ise "Gerekirse Suriye'ye dört adam gönderirim. Türkiye'ye 8 füze attırıp savaş gerekçesi üretirim, Süleyman Şah Türbesi ne'de saldırtırız" dediği iddia ediliyor.

Davutoğlu "2012'de yapmalıydık, cesur kararlar almalıydık" diyerek daha önce Suriye'ye girilmediği için pişmanlığını belirtiyor.

Hakan Fidan "2 bine yakın TIR malzeme gönderdik" deyince Yaşar Güler ise orada silaha değil mühimmata ihtiyaç olduğunu söylüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem