Türban islam hukukunda farz değil

Çarpıcı başörtüsü açıklamasıCNN TÜRK'te yayınlanan Aykırı Sorular programında Enver Aysever'in sorularını yanıtlayan Diyanet İşleri Vakfı Kadın Kolları kurucusu ve eski başkanı, gazeteci yazar Ayşe Sucu, "Kuran'da başörtüsünün karinesi ve müeyyidesi yoktu

Türban islam hukukunda farz değil

Çarpıcı başörtüsü açıklaması

CNN TÜRK'te yayınlanan Aykırı Sorular programında Enver Aysever'in sorularını yanıtlayan Diyanet İşleri Vakfı Kadın Kolları kurucusu ve eski başkanı, gazeteci yazar Ayşe Sucu, "Kuran'da başörtüsünün karinesi ve müeyyidesi yoktur" dedi.

Sucu, Türkiye'nin tartışmalı konularından başörtüsü ile ilgili görüşlerini bildirdi.

Dindarlık meselesinin biçim üzerine indirgenmesinden rahatsızlığını belirten Sucu, başörtüsüne özgürlükler pençesinden bakılması gerektiğini vurguladı.

 

Sucu, başörtüsünün dini boyutuna açıklama getirerek, İslam huıkukunda, başörtüsünün farz olmadığını ve "Kuran'da başörtüsünün karinesi ve müeyyidesi yoktur" dedi.

"Ateist ahlaklı, dindar ahlaksız olabilir"

Sucu, Aysever 'in "inanmayan insan ahlaklı olamaz mı" sorusu üzerine, dindarlığın insan olmakla eş olduğunu vurgulayarak, önemli olan insani değerleri hayatına taşımak olduğunu belirtti.

Din ya da dindarlık meselesini değerler üzerinden tartışılması gerektiğini söyleyen Sucu, " Ateist ahlaklı, dindar ahlaksız olabilir" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler