Tunceli'deki Terör Yuvalarından Çıkanlar

25 terörist etkisiz hale getirildiği operasyonda teröristlerin kaldığı mağaralar da imha edildi. Sığınak olarak kullanılan mağaralarda ele geçirilen silah ve mühimmatların fotoğrafları basın mensuplarına dağıtıldı. Teröristlerin kış üstlenmesi yaptıkları

Tunceli'deki Terör Yuvalarından Çıkanlar

25 terörist etkisiz hale getirildiği operasyonda teröristlerin kaldığı mağaralar da imha edildi. Sığınak olarak kullanılan mağaralarda ele geçirilen silah ve mühimmatların fotoğrafları basın mensuplarına dağıtıldı. 

Teröristlerin kış üstlenmesi yaptıkları mağarada yapılan arama taramada patlayıcı maddeler ile birlikte örgütsel doküman ele geçirildi. 
 
Mağara ve sığınaklarda, kış tertiplenmesi için stokladıkları çok miktarda da gıda maddesi ve yaşam malzemesi bulundu. Operasyonlarda ele geçirilen malzemeler içerisinde doğum kontrol haplarının bulundu. Bu ise örgüt içindeki kirli ilişkilerin her yerde olduğu gibi Tunceli bölgesinde de olduğunu gösterdi.
 
Valilik'ten yapılan açıklamada, şunlar ifade ediliyor:
 
''16 Kasım 2012 saat 18.00 itibariyle sağ olarak ele geçirilen 4'ü kadın 25 MKP terör örgütü mensubuyla birlikte 20 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 Kannas keskin nişancı tüfeği, 1 Bixi makinalı tüfeği, 1 M-16 piyade tüfeği, 1 G-1 piyade tüfeği, 1 tabanca ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemeleri, TSK unsurları tarafından ele geçirilmiştir. Terör örgütü mensuplarına yönelik olarak ilgili cumhuriyet savcılıklarınca gerekli yasal işlemler başlatılmıştır.''
 
Bu arada, teröristlerce sığınak olarak kullanılan mağarada ele geçirilen silah ve mühimmatların fotoğrafları basın mensuplarına dağıtıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem