Tunceli'deki saldırının planı

Terör örgütü PKK militanları 30 Nisan 2010'da Tunceli'nin Nazimiye İlçesi'ndeki Sarıyayla Jandarma Karakolu'na kanlı bir baskın düzenlemişti.Karakol komutanı dahil 5 asker şehit olmuş, 6 asker de yaralanmıştıPKK'lı teröristlerin jandarma karakoluna saldır

Tunceli'deki saldırının planı

Terör örgütü PKK militanları 30 Nisan 2010'da Tunceli'nin Nazimiye İlçesi'ndeki Sarıyayla Jandarma Karakolu'na kanlı bir baskın düzenlemişti.

Karakol komutanı dahil 5 asker şehit olmuş, 6 asker de yaralanmıştıPKK'lı teröristlerin jandarma karakoluna saldırı planı yaparken çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.

Sarıyayla saldırısından bir yıl sonra baskına katılan bir terörist sağ olarak ele geçirildi. Üzerinden çıkan flash belleği inceleyen polis, bir fotoğraf albümüne ulaştı. Fotoğraf karelerinden ikisi, teröristlerin saldırıya nasıl hazırlandıklarını ortaya koyuyor.

MAKETLEREL ÇALIŞTILAR
Sarıyayla Jandarma Karakolu'nun çalı, çırpı ve ağaç kabuklarından birebir hazırlanmış maketleri dikkat çekiyor. Saldırıya katılacak teröristlerin bu maketler üzerinden eğitildiği görülüyor.

Helikopter pistine kadar tüm ayrıntıların yer aldığı maketleri inceleyen teröristlerin başında ise terör örgütü PKK'nın sözde Diyarbakır sorumlusu 'Hakkı' kod adlı İskan Akyüz bulunuyor.

Yapılması gerekenleri 'Zerdeşt' kod adlı Ali Gezer elinde bir çubukla anlatıyor. Gezer, Siirt'e 22 Ağustos 2011 günü düzenlenen bir operasyonda ölü ele geçirilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler