Tunceli'de sıcak saatler yaşanıyor

Tunceli'de yol kesen PKK'lı teröristler jandarma karakollarını ekmek ve erzak taşıyan iki aracın sürücüsünü etkisiz hale getirdikten sonra araçları ateşe verip yaktı. PKK'lılar kaçmadan önce yaktıkları aracın yanına bir adet bomba tuzakladı. Bomba tesadüf

Tunceli'de sıcak saatler yaşanıyor

Tunceli'de yol kesen PKK'lı teröristler jandarma karakollarını ekmek ve erzak taşıyan iki aracın sürücüsünü etkisiz hale getirdikten sonra araçları ateşe verip yaktı. PKK'lılar kaçmadan önce yaktıkları aracın yanına bir adet bomba tuzakladı. Bomba tesadüfen bulunurken, kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Tunceli-Erzincan karayolunu 12'inci kilometresindeki Söğütlüçeşme Mevkii'nde bugün saat 12.30 sıralarında kesen PKK'lı teröristler, jandarma karakollarına ekmek taşıyan iki aracı durdurdu. Yolu ağaçlar devirerek kesen PKK'lılar durdurdukları iki kamyonetin sürücülerin cep telefonlarına el koyan PKK'lılar bir süre örgüt propagandası yaptıktan sonra sürücülerden bir daha karakollar ekmek taşımamalarını istedi. Karakollara erzak taşıyanların hedef olacağı tehdidinde bulunan teröristler, iki aracı ateşe verip yaktıktan sonra kaçtı. PKK'lıların serbest bıraktıkları sürücülerin jandarmaya giderek ifade verdikleri belirtildi. Araçların yakılması nedeniyle karayolu yaklaşık 2 saat trafiğe kapandı. İtfaiye ekiplerinin araçları söndürmesinden sonra karayolu tek taraflı trafiğe açıldı.

BOMBA TUZAKLADILAR

İki aracı ateşe verip yakan PKK'lıların karayolu kıyısına 1 adet bomba tuzakladıkları görüldü. Yakılan araçların karayollarına ait iş makineleriyle kenara çekilmeye çalışılırken, gazetecilerin de çekim yaptığı sırada tuzaklanmış bomba farkedildi. Üç kiloluk pet şişe içeresine yerleştirilen bombaya patlama düzeneği de bağlandığı görüldü. Bomba üzerine iş makineleri çalışmayı bırakırken, olası bir faciadan dönüldü.

HELİKOPTERLE ASKER SEVKEDİLDİ

PKK'lıların araçları yaktığı bölgeye giden yollara bombalı tuzak kurulma ihtimali üzerine bölge üzerinde Sikorsky helikopterler keşif uçuşu yaptı. Helikopterler daha sonra yol kesilen kesime hakim tepeler ve stratejik alanlara özel eğitimli komandolar indirdi. Bu sırada Sikorsky helikopterlere Kobra helikopterlerin de eşlik ettiği görüldü.

Güvenlik güçleri kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için başlattığı geniş kapsamlı operasyonları sürdürüyor. Karayoluna tuzaklanan bombanın imha edilmesi içinde bölgede bomba uzmanlarınını çalışması devam ederken, karayolunda başka bombanın tuzaklanıp tuzaklanmadığı da araştırılıyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler