Tunceli'de interneti kim kesti?

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde dün öğleden sonra sabit ve mobil telefonlar ile internet hatlarının aniden devre dışı kalmasına, tarlasına su kanalı açmak için iş makinesiyle kazı yapan bir çiftçinin yeraltındaki fiberoptik kabloları yanlışlıkla kesmesinin

Tunceli'de interneti kim kesti?
Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde dün öğleden sonra sabit ve mobil telefonlar ile internet hatlarının aniden devre dışı kalmasına, tarlasına su kanalı açmak için iş makinesiyle kazı yapan bir çiftçinin yeraltındaki fiberoptik kabloları yanlışlıkla kesmesinin nedeni olduğu ortaya çıktı. Savcılık, söz konusu çiftçi hakkında soruşturma başlattı.
 
Ovacık'ta dün öğleden sonra ilçeye giden fiberoptik iletişim kablolarının kesilmesiyle ilçedeki sabit ve mobil telefonlar ile internet hatları devre dışı kaldı. Tunceli'deki Telekom yetkililerinin yaptığı ölçümlerde ise arızanın, PKK'lıların sık sık yol kestiği Munzur Vadisi'ndeki Aşağı Torunoba ile Venk Köyü yakınlarında olduğu tespit edildi. Fiberoptik hattının ilk aşamada bölgedeki PKK'lı teröristler tarafından kesilmiş olabileceği yetkililer tarafından dile getirilirken, jandarma ekipleri tarafından yapılan araştırmadan sonra gerçek ortaya çıktı. Jandarma ekiplerinin bu sabah erken saatlerde Telekom yetkililerinin kendilerine bildirdiği yerde yaptıkları inceleme Ovacık'ın dünyüyla bağlantısını tarlasına su kanalı açmak isteyen bir çiftçinin neden olduğunu tespit etti.
 
Jandarma ekipleri, Aşağı Torunoba Köyü yakınlarında bir çiftçinin tarlasına su kanalı açmak için Tunceli- Ovacık karayolunun kenarında iş makinesiyle yaptığı kazı sırasında yanlışlıkla yeraltındaki fiberoptik kabloları kopardığını belirledi. Ovacık Savcılığı tarafından ismi verilmeyen çiftçi hakkında soruşturma başlatırken, arızanın olduğu bölgeye giden Telekom ekiplerinin onarıma başladığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem