Tuncel'den Mevlanalı savunma

Tuncel, kendisini "ağırlaştırılmış tutuklu" diye tanıttı. Tuncel'in avukatı Erdoğan Soruklu, müvekkilenin "ısmarlama bir fail" olduğunu belirterek, "Olay bir Ergenekon olayıdır" dedi. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin

Tuncel'den Mevlanalı savunma

Tuncel, kendisini "ağırlaştırılmış tutuklu" diye tanıttı. Tuncel'in avukatı Erdoğan Soruklu, müvekkilenin "ısmarlama bir fail" olduğunu belirterek, "Olay bir Ergenekon olayıdır" dedi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın 25. duruşması devam ediyor. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Erhan Tuncel ile Yasin Hayal getirildi. Tutuksuz sanık Ersin Yolcu da duruşmaya katıldı.

TUNCEL'İN AVUKATI: OLAY BİR ERGENEKON OLAYIDIR

Kadriye Ceylan'ın müdahillik talebinin reddedildiği duruşmada, sanık avukatları savunma yapmaya başladı. Sanıklardan Erhan Tuncel'in avukatı Erdoğan Soruklu, müvekkili Tuncel'in "ısmarlama bir fail" olduğunu savundu. Soruklu, "Büyük Birlik Partisi (BBP) bağlantısı da ısmarlama bir bağlantıdır. Olay bir Ergenekon olayıdır. Ama bu sanıkların bir örgüt oluşturduğu fikri boş bir iddiadır. Müvekkilimin mensubu olduğu tek örgüt, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'dür. Orada yardımcı istihbarat elemanı olarak çalışıyordu. Yasin Hayal ve Erhan Tuncel aynı noktada durmamaktadırlar. Yasin Hayal başka bir ilişkiler ağını temsil etmektedir" dedi.

 KENDİNİ "AĞIRLAŞTIRILMIŞ TUTUKLU" DİYE TANITTI

Daha sonra son savunmasını yapan sanık Erhan Tuncel, savunmasına kendisini "ağırlaştırılmış tutuklu" diye tanıtarak başladı. Daha sonra "Tüm inançlar yanlıştır" diye başlayan bir şiir ve Yazar Buket Aşçı'nın bir köşe yazısını da okuyan Tuncel, savunmasına Dostoyevski'nin "Bazen susarsın. Yenilmiş sanırlar seni, eksik ve yaramaz. Unutma, susan bilir ki konuştuğu zaman kimse kaldıramaz" ve Mevlana'nın "Önce Lafa Bakarım Laf mı Diye Sonra Adama Bakarım Adam mı Diye" sözleriyle devam etti. Daha sonra savunmasının "Bir derin devlet ve bir cinayet masalı" başlıklı bölümünü okuyan Tuncel, "Evvel zaman içinde kalbur zaman içinde…" diye başlayarak cinayet sürecini anlattı. Tuncel'in savunması devam ediyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem