Tuna Nehri akmam diyor!

Macaristan'da Tuna nehrinde derinliğin 1 metrenin altına düşmesiyle birlikte, 100'ün üstünde yük gemisinin yol alamadığı açıklandı.Macaristan'ın Mohaç şehrinde Tuna nehrinin su derinliğinin 1 metrenin altına düşmesiyle, 20 tonu aşkın yükü olan gemilerin y

Tuna Nehri akmam diyor!

Macaristan'da Tuna nehrinde derinliğin 1 metrenin altına düşmesiyle birlikte, 100'ün üstünde yük gemisinin yol alamadığı açıklandı.

Macaristan'ın Mohaç şehrinde Tuna nehrinin su derinliğinin 1 metrenin altına düşmesiyle, 20 tonu aşkın yükü olan gemilerin yol almasının mümkün olmadığı belirtildi.

Macar yetkililer, son dönemlerde yağışların düşmesi nedeniyle Tuna nehrinin suyunda çok büyük bir azalma yaşandığını açıkladı.

Mohaç'ta nehir trafiğinin açılabilmesi için su seviyesinin en az yarım metre yükselmesinin gerektiği, ancak önümüzdeki günlerde bunun mümkün görünmediği kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem