Tüketiciye 1 milyar dolarlık yük gelir

Bu yü­kün tü­ke­ti­ci­ye am­ba­laj ba­şı­na 60 ku­ruş­luk bir zam ola­rak yan­sı­ya­ca­ğı­nı ak­ta­ran Şemsi Ko­puz, şun­la­rı söy­le­di:Mah­ke­me yo­lu gö­rün­dü"Bu uy­gu­la­ma sa­de­ce bi­ra sek­tö­rü­ne 80 mil­yon li­ra­lık ver­gi ge­ti­ri­yor. Eğer bu

Tüketiciye 1 milyar dolarlık yük gelir

Bu yü­kün tü­ke­ti­ci­ye am­ba­laj ba­şı­na 60 ku­ruş­luk bir zam ola­rak yan­sı­ya­ca­ğı­nı ak­ta­ran Şemsi Ko­puz, şun­la­rı söy­le­di:

Mah­ke­me yo­lu gö­rün­dü

"Bu uy­gu­la­ma sa­de­ce bi­ra sek­tö­rü­ne 80 mil­yon li­ra­lık ver­gi ge­ti­ri­yor. Eğer bu ko­nu dü­zen­len­mez­se hu­ku­ki bir mü­ca­de­le­ye gi­re­ce­ğiz. Ka­re­ko­du uy­gu­la­ma­sı tüm sek­tö­rün yüz­de 25'i­ni et­ki­li­yor. Ek ma­li­yet doğ­ru­dan tü­ke­ti­ci­ye yan­sı­ya­cak­tır. Bu­nu üre­ten tek bir fir­ma var. Ne­den tek bir am­ba­laj fir­ma­sı al­dı­lar. Sek­tö­rün tek­no­lo­ji ola­rak da cid­di so­run var. Bu­ra­da baş­ka ma­li­yet­ler de var."

‘Yatırımcıları tutamazsınız'

Gı­da sa­na­yi­ci­si­nin GDO ile ha­pis teh­li­ke­si ile kar­şı kar­şı­ya kal­dı­ğı­nı ifa­de eden TGDF Baş­ka­nı Ko­puz, şun­la­rı an­lat­tı: "AB GDO bu­la­şan gı­da­la­rı ön­le­mek için bin­de 9 eşik koy­du. Biz­de ise ‘sı­fı­r' to­le­rans var. Biz fe­de­ras­yon ola­rak GDO it­ha­la­tı için baş­vu­ru yap­ma­dık. Eşik için yap­tık. Ka­mu­oyu is­te­mi­yor GDO­'lu ürü­nü. An­cak bu­ra­da sa­na­yi­ci­nin ha­pis yat­ma teh­li­ke­si var. An­ka­ra­'da şe­ker ile il­gi­li bir da­va Yatrgı­ta­y'­da. Yar­gı­tay onay­la­nır­sa bı­ra­kın ya­ban­cı ser­ma­ye­yi yer­li ser­ma­ye­yi de tu­ta­maz­sı­nız."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler