TÜİK'ten Samyeli'ne şok ceza!

TUİK görevlileri tarafından evlerine bir görevlinin yerleştirileceği ve bir boyunca o evdeki gelir ve giderin incelenip istatislik rakamlarının oluşturulacağı söylenen Samyeli, görevlilere özel hayatın gizliliği ve vakit sıkıntısını belirterek görevlilere

TÜİK'ten Samyeli'ne şok ceza!

TUİK görevlileri tarafından evlerine bir görevlinin yerleştirileceği ve bir boyunca o evdeki gelir ve giderin incelenip istatislik rakamlarının oluşturulacağı söylenen Samyeli, görevlilere özel hayatın gizliliği ve vakit sıkıntısını belirterek görevlilere yardımcı olmayınca Samyeli'ye 923 TL para cezası kesildi. Samyeli, cezayı ödeyeceğini açıklarken konuyu mahkemeye taşıyacağını belirtti.

Genel Nüfus sayımı, Genel Tarım Sayımı, Genel Sanayi veya İşyerleri Sayımı, Milli gelir tahminleri, Tüketici Fiyatlari Endeksi ve Üretici Fiyatları Endeksi ve Enflasyon hesaplamalarında devlet adına araştarmalar yapan Türkiye İstatistik Kurumu, bu yıl ki Tüketici Fiyatlari Endeksini belirlemek için bir çalışma başlattı. Çalışmada ailelerin aylık giderlerini belerlemek için harekete geçen TUİK görevlileri dün gazeteci Defne Samyeli'nin kapısı çalındı.

1 ay bir görevli evinde kalacaktı

Ülkedeki açlık, yoksulluk ve fakirlik rakamlarının belirlenmesi için çalışma yürüttükmerini belirtip Samyeli'nin kapısına çalan TUİK yetkilileri, Samyeli'ye bilgi verdikten sonra harcamaları kontrol edecek bir görevlinin 1 ay boyunca evinde kalacağını söyleyip kendilerine yardımcı olunmasını istedi. Ancak Samyeli görevlilere özel hayatın gizliliği ilkesinin çiğneneceğini zaten bu araştırma için vaktinin de olmadığını belirterek kendilerine yardımcı olmayacağını söyledi.

"Özel hayatın gizliliğine aykırı"

Bunun üzerine de TUİK yetkilileri Samyeli'ye TUİK'e yardımcı olmadığı için yetkililer tarafından 929 TL ceza kesildi. Cezayı ödeyeceğini ancak kanuni hakkını aramak için en kısa sürede mahkemeye başvuracağını söyleyen Samyeli,"Evimde 24 saat birisinin olması özel ne kadar doğru. Birisi tarafından herşeyinizin kayıt altında olması normal değil. Ne yersiniz, ne içersiniz, misafiriniz eve ne getirir hepsinin tek tek kayıtlara alınması, evinize gelenlerin bilinmesi özel hayatın gizliliğine aykırıdır. Bu nedenle görevlilere yardımcı olmadım. Özellikle benim evimin seçilmesini de anlayamadım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler