TTSO proje bekliyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından yürütülen ve AB tarafından finanse edilen tarımsal ve kırsal kalkınma fonlarında 3. başvuru çağrı ilanına çıkıldığ

TTSO proje bekliyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından yürütülen ve AB tarafından finanse edilen tarımsal ve kırsal kalkınma fonlarında 3. başvuru çağrı ilanına çıkıldığını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hacısalihoğlu, “Odamız üyelerinin projeleriyle katılmaları, hem kendi hem de bölge ekonomisinin gelişmesine katkı sağlayacaktır” dedi.

19 Aralık 2011’de başlayacak ve 10 Ocak 2012’de sona erecek olan başvurular öncesinde proje hazırlık çalışmalarına TTSO’nun destek vereceğini bildiren Başkan Hacısalihoğlu, “Üyelerimize her zaman olduğu gibi bu çağrı ilanında da proje hazırlama konusunda destek sağlıyoruz. Odamız Proje Koordinasyon Ofisi ve ABİGEM’e üyelerimizin müracaat etmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Programda su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, yerel ürünlerin ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizm ve kültür balıkçılığının geliştirilmesi alanlarında yüzde 50 oranında destek sağlanacağını ifade eden Başkan Hacısalihoğlu, “Odamız ve DOKA işbirliğinde üyelerimiz bu yaz başında İsveç ve Norveç’te balıkçılık ve gıda işlenmesi alanında incelemelerde bulundu. Balıkçılık sektörümüzden firmalarımızın katıldığı bu ziyaretlerde yüksek teknolojik üretim aşamaları ve pazarlama metotları incelendi. Bölgemize bunların uyarlanması açısından bu destekler önemli fırsatlar sunmaktadır. Özellikle bu incelemeye katılan firmalarımızın bu fonlardan faydalanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 17.10.2011 tarihinde3. Başvuru ilanına çıkıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem