TSK'nın yeni A takımı

Yüksek Askeri Şuranın 1-4 Ağustos tarihleri arasında yapılacak toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin tepe noktası değişecek. Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanları ile Jandarma Genel Komutanlığına yeni isimler atanacak.YAŞ toplantısında rütbe bekl

TSK'nın yeni A takımı

Yüksek Askeri Şuranın 1-4 Ağustos tarihleri arasında yapılacak toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin tepe noktası değişecek. Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanları ile Jandarma Genel Komutanlığına yeni isimler atanacak.

YAŞ toplantısında rütbe bekleme süreleri dolan 114 General ve Amiralin durumları ele alınacak. Gazeteport'ta yer alan habere göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, 2015'e kadar görevini sürdürecek. Emekli olacak Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nun yerine bir sürpriz yaşanmazsa, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu atanacak.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten'in yerine Orgeneralliğe terfi edecek Abidin Ünal'ın, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel'in yerine de Oramiralliğe terfi edecek Bülent Bostanoğlu'nun gelmesi bekleniyor. Deniz Kuvvetlerindeki kadro sıkıntısı nedeniyle, DKK Oramiral Bilgel'in görev süresinin, bir yıl uzatılma ihtimali de var.

KALYONCU 2015'TE GENELKURMAY BAŞKANI

Orgeneral Bekir Kalyoncu'nun Kara Kuvvetleri Komutanı olması ile birlikte boşalacak Jandarma Genel Komutanlığına ise Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın atanması bekleniyor. Kalyoncu 2015'de Genelkurmay Başkanlığını devralacak. 2017'de ise Akar'ın bu göreve gelmesi bekleniyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem